INFONET-468X60-BANNER

Ban-Inox osmislio i dizajnirao dezinfekcioni tunel

20.05.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Suočeni sa problemom koji je na globalnom nivou izazvao korona virus, mnogobrojna istraživanja i preporuke su da se korona virus može neutrolizovati ako se površine dezinfikuju adekvatnim sredstvima na bazi 70% alkohola, sredstvima koja sadrže 0,1 % natrijum hipohlorita ili 0,5% vodonik peroksida.

Firma Ban-inox je želeći da aktivno učestvuje u suzbijanju pandemije izazvane Covid-19 virusom osmislila i dizajnirala dezinfekcioni tunel. Poznato je da se kao najbolja preventiva u širenju virusa smatra dezinfekcija površina koje su se našle u direktnom kontaktu sa potencijalnim prenosnicima virusa.

Ban-Inox osmislio i dizajnirao dezinfekcioni tunel

Prednost ovakvih tunela nad postojećim načinom dezinfekcije je manja potrošnja dezifekcionih sredstava čak 10-15 puta, što nije zanemarljivo sa finansijskog aspekta. U prilog tome ide i to što nije potrebno angažovanje skupe mehanizacije i većeg broja ljudi, što bi dodatno uvećalo postojeće troškove.

Kompletna dezinfekcija vrši se  kratkim zadržavanjem i prolaskom kroz tunel u roku od nekoliko sekundi raspršivanjem 70% alkohola ili nekog drugog dezinfekcionog sredstva finim mlaznicama. Usled ravnomerne raspoređenosti dezinfekcionog sredstva uz minimalni ulazak vlage u odeću, nakon prolaska kroz tunel i prelaskom preko otirača koji je takođe natopljen dezifekcionim sredstvom,osoba je sigurna da je potencijalna opasnost od kontaminacije virusom otklonjena.

Tunel je opremljen senzorima i PLC kontrolnom jedinicom koji automatski aktiviraju pumpu i mlaznice pri prolasku, te nije potrebno ručno upravljanje niti posebna obuka.

Kompletno je izrađen od nerđajućeg čelika i kvalitetnih električnih komponenti što garantuje trajnost uređaja uz minimalna održavanja.

Dimenzije:60x170x242cm
Dimenzije prolaza:110x235cm
Ukupna priključna snaga 0,8k

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;