INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Brza saobraćajnica od mađarske do rumunske granice koštaće kao Koridor 10

18.05.2020. | Z. Rajić | Novosti

Kroz Kulu i do susednog Vrbasa rekonstruiše se magistralni auto-put u dužini od 10 kilometara. Posao, vredan pet miliona evra, finansira se kreditima Svetske banke i Evropske investicione banke. V. d. direktora JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak istakao je da će rehabilitacija obezbediti trajanje puta više od 20 godina.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Drobnjak je najavio da će do kraja maja biti završena rekonstrukcija puta Vrbas - Feketić, dužine 9,5 kilometara, za šta je izdvojeno 3,2 miliona evra, a za pola godine biće gotov projekat rehabilitacije magistralnog puta od Sombora, preko Kljajićeva i Sivca, do Kule. Reč je o deonici od 39,5 kilometara, čija će obnova koštati 10 miliona evra.

- Put Kula - Vrbas spaja dve opštine, ali i dva okruga, Zapadnobački i Južnobački. Njegova rekonstrukcija omogućiće dovođenje investitora u industrijske zone, jer osnov svega jeste dobar put. Očekuje se da radovi budu završeni do novembra - rekla je ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka je kazala da bi 2021. trebalo da bude sačinjen projekat i u jesen te godine počne izgradnja brze saobraćajnice, duge 185 kilometara, od Bačkog Brega, na granici s Mađarskom, do Nakova, na rumunskoj granici.

- Procena je da će taj poduhvat koštati od 800 do 850 miliona evra, skoro kao Koridor 10. Brza saobraćajnica mnogo će značiti ne samo za ovaj okrug, nego i za privredni razvoj Srbije, što će doprineti da ljudi ne razmišljaju o odlasku iz zemlje - zaključila je Mihajlovićeva.

Za održavanje puteva u vrbaskoj i kulskoj opštini u poslednje tri do četiri godine izdvojeno 340 miliona evra. Zoran Drobnjak je izneo da će za te namene ove godine i u Kuli i u Vrbasu biti uloženo 45 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;