INFONET-468X60-BANNER

Gradi se i vijadukt između Beške i Čortanovaca na brzoj pruzi

04.05.2020. | eKapija

Vijadukt između Beške i Čortanovaca jedan je od tri vijadukta koji se grade na deonici brze pruge između Stare Pazove i Novog Sada. Reč je o objektu koji ruska kompanija RZD International gradi i u uslovima vanrednog stanja, a u okviru izgradnje pruge za velike brzine Beograd-Budimpešta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Završeno je oko 65% radova na izgradnji vijadukta, a u toku je i izgradnja galerije okviru ovog objekta. Oko 90% radova na izgradnji galerije je završeno i čitav objekta biće izgrađen u naredna dva meseca, saopšteno je iz preduzeća Infrastruktura železnice Srbije.

Između Stare Pazove i Novog Sada završena je do sada polovina ukupno ugovorenih radova na izgradnji pruge za velike brzine. Rok za završetak radova je kraj naredne godine, ali je ovih dana najavljeno da će vozovi brzom prugom između Beograda i Novog Sada krenuti oktobra 2021.

Vrednost radova na izgradnji pruge za velike brzine između Stare Pazove i Novog Sada, uključujući i tunel i vijadukt Čortanovci iznosi 585,5 mil USD a finansiranje je obezbeđeno iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;