INFONET-468X60-BANNER

Asfaltiran kolovoz na mostu kod Ćuprije

13.04.2020. | Tanjug

Lokalne vlasti Ćuprije iskoristile su produženi policijski sat uveden u cilju sprečavanja širenja korona virusa, od petka u 17 sati do ponedeljka u pet, i asfaltirali kolovoz na mostu preko Velike Morave, na državnom putu Jagodina - Ćuprija - Paraćin.

Reč je o gvozdenom mostu, na ulazu u Ćupriju iz pravca Jagodine, starom više od 100 godina, a koji je veoma frekventan i nije trpeo dužu obustavu saobraćaja da bi se kompletno uradio, već su samo sanirane rupe na asfaltu, objašnjavaju u opštini Ćuprija.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Iskoristili smo zabranu kretanja građana od petka do ponedeljka i u dogovoru sa Javnim preuzećem Putevi Srbija i Preduzećem za puteve Kragujevac, u čijoj je nadleznosti održavanje mosta, da most presvučemo asfaltom od bankine do bankine - rekao je novinarima predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić. Dodao je da je zbog velike frekvencije saobraćaj na mostu bila neizvodljiva rekonstrukcija drugim danima ii da su iskoristili ovu situaciju da se napokon sanira ceo most, prilazi mostu sa obe strane i ojača konstrukciju na tačkama gde je popustila.

Most je nedavno dobio novu rasvetu.

Ćuprija ima u planu izgradnju novog mosta preko Velike Morave, nizvodno od ovoga, koji će znatno rasteretiti i ubrzati saobraćaj na ovoj deonici puta. Ovaj most će ostati za pešake i biti turistička atrakcije Ćuprije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;