INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Besplatni softveri i alati za rad na daljinu

10.04.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Shodno tome da zbog trenutne situacije u kojoj se svet nalazi veliki broj ljudi radi od kuće, u nastavku možete pogledati neke od najboljih besplatnih tehnologija koje su dostupne i koje mogu pomoći u radu na daljinu. Pristup pravom softveru od ključne je važnosti kada se treba obezbediti kontinuitet u poslovanju i obavljanje radnih zadataka što je uspešnije moguće. Budući da mnoge firme i institucije održavaju licence na određenim internim radnim jedinicama, nekoliko proizvođača softvera nudi besplatno da se proširi na više lokacija, produženi probni period i još mnogo toga.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Lista tehnologija i alata koji su trenutno dostupni besplatno.

CAD i BIM softver

Autodesk

Dizajneri mogu dobiti besplatan pristup programima za kolaboraciju u cloudu ove globalne tehnološke kompanije, što uključuje BIM 360 Docs, BIM 360 Design, Fusion 360, Fusion Team i AutoCAD Web i Mobile, prijavom za probno korišćenje proizvoda Autodeska na web lokaciji kompanije. Generalni direktor Andrew Anagnost izjavio je da cilj da se korisnicima pruži pristup ovom programu što je brže moguće. Korišćenje postojećeg iskustva s proizvodima na probni period na Autodesk.com je najefikasniji način da se to postigne.

Vectorworks

Vectorworks je povećao broj aktivacija licenci postojećih kupaca E serije, omogućujući im da istovremeno koriste njegov softver na dve mašine. Nudi i besplatan ulaz na nekoliko virtuelnih kurseva do 30. juna.

Graphisoft

ArchiCAD iz Budimpešte uveo je besplatne 30-dnevne licence za hitne slučajeve kako bi korisnicima omogućio pristup softveru dok rade na daljinu. Izvršni direktor Huw Roberts je rekao da je korisnicima potrebna aktivna ArchiCAD 17 ili novija licenca i internet veza. Da bi zatražili kod za aktiviranje licence za hitne slučajeve, korisnici moraju kontaktirati svog lokalnog Graphisoftovog saradnika. Graphisoft nudi i 60 dana besplatnog pristupa BIMcloudu, koji pomaže timovima koji su udaljeni da rade zajedno u stvarnom vremenu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Alati za ideje, prezentacije i poboljšanja

Adobe

Proizvođač Photoshop-a, Ilustrator-a, InDesign-a i dr. iz ove grupacije pruža učenicima besplatan prostup od kuće Adobe Creative Cloudu, umesto licenci koje imaju u školi i to do 31. maja, izjavio je izvršni direktor Shantanu Narayen. Kompanija omogućava besplatne PDF usluge do 31. maja, a platforme Portfolio i Talent se mogu koristiti besplatno do 15. maja. Creative Cloud i Document Cloud timoviCloud i VIP Adobe poslovni korisnici sada imaju produženi period od 60 dana za obnavljanje njihovih pretplata.

Morpholio

Ova njujorška kompanija koja se bavi razvojem softvera poznata po istoimenoj aplikaciji za iOS, za sve od ideje do vizualizacije proširene stvarnosti, produžila je period besplatnog probnog korišćenja Trace Pro i Board Pro verzija sa tri dana na mesec. Trace Pro je alat za skiciranje koji je poboljšan CAD mogućnostima, dok Board Pro omogućava dizajnerima enterijera da sastave i predstave svoj kolaž. Suosnivač Toru Hasegawa kaže da će ovakva ponuda biti na raspoloaganju do završetka trenutne situacije.

TestFit

Izvršni direktor TestFita Clifton Harness objavio je da je njegov tim spreman da pomogne firmama koje projektuju privremeni prostor zdravstvene zaštite kao odgovor na COVID-19. TestFit je generički alat za projektovanje koji pokreće test vezan za stambene jedinice za više porodica, poslovne prostore i naselja, u sekundi ili brže.

Upravljanje projektima

Monograph sa sedištem u San Francisku nudi svim trenutnim kupcima mesec dana besplatnog korišćenja istoimenog softvera za upravljanje projektima baziranog na cloudu. Novi pretplatnici dobiće mesec dana besplatnog pristupa softveru uz izvanrednu ponudu besplatnog 10-dnevnog probnog perioda. Svi zainteresovani korisnici mogu se prijaviti za promotivni kod COUPEDUP. Kompanija koja se bavi razvojem softvera nedavno je osigurala 1,9 miliona dolara rizičnog kapitala i odlučila da svoj proizvod usmeri na zadatke koji se tiču vođenje tima i formiranja tima, praćenja budžeta, komunikacije sa klijentima, vođenje evidencije i isporuka projekta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Cloud tehnologija (Cloud Computing) i Upravljanje datotekama (File Management)

Dropbox

Sistemi za skladištenje i upravljanje datotekama bazirani na cloud-ima nude besplatne pretplate na Dropbox Business i HelloSign Enterprise na period od tri meseca neprofitnim i nevladinim organizacijama koje su usredsređene na “borbu protiv širenja COVID-19”. Dropbox Business nudi alate za kolaboraciju sa skladištenjem fajlova, dok HelloSign koordinira digitalne potpise za dokumenta.

Cloudflare

Cloudflare for Teams nudi svoje proizvode Access i Gateway, koji obezbeđuju siguran i efikasan rad na daljinu korporacija i njihovih zaposlenih, besplatno za bilo koji posao bilo kog obima šest meseci. Proizvod Access je sigurnosna platforma koja obezbeđuje interni softver i alate za kompanije umesto da prolazi kroz uobičajeni VPN. Autorizovani korisnici potvrđuju se putem Cloudflare-ovog proizvoda Gateway, koji takođe obezbeđuje i filtrira odlazni internet saobraćaj. Kompanija je takođe uklonila ograničenja upotrebe za postojeće kupce, omogućavajući im skaliranje na bilo koji broj mesta koja su potrebna bez dodatnih troškova.

Alati za kolaboraciju i komunikaciju

Slack

Generalni direktor Slack Technologies i suosnivač Stewart Butterfield objavio je da kompanija nudi besplatnu nadogradnju istoimenog alata za kolaboraciju Standard ili Plus neprofitnim organizacijama na period od  tri meseca. Uklonjeno je i 250-člansko ograničenje za neprofitne organizacije koje već koriste platformu.

Microsoft Teams

Microsoft nudi neprofitnim volonterima besplatan pristup Office 365 for Enterprise EI tokom šest meseci. Uključuje mobilne verzije Office programa, e-mail, skladištenje fajlova i Microsoft Teams za video konferencije i razmenu poruka.

Google 

Za postojeće korisnike G Suite i G Suite for Education, Google nudi besplatan pristup proširenim mogućnostima svog naprednog Hangouts Meet-a, svog proizvoda za video konferencije koji omogućava do 250 učesnika po pozivu, live streaming za do 100.000 gledalaca unutar domena, i mogućnost snimanja i čuvanja sastanaka na Google Drive. Ponuda je trenutno dostupna do 1. jula.

Zoom

Granica od 40 minuta za video konferencije za besplatne osnovne naloge na Zoom aplikaciji ukinuta je za sve K-12 škole u mnogim zemljama na koje je uticao COVID-19, uključujući SAD, Japan, Italiju i Kanadu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;