INFONET-468X60-BANNER

Gradi se škola u Leštanima koja će biti jedna od najmodernijih u Beogradu

10.04.2020. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišli su juče (09.04.2020) radove na školi u Leštanima i istakli da će nova škola biti jedna od najmodernijih u Beogradu. 

- Nakon barake u kojoj su deca do prošle godine pohađala nastavu, osnovci Leštana će od septembra imati jednu od najmodernijih osmoletki u Beogradu -  rekao je Vesić.

On je podsetio da od avgusta prošle godine traju radovi na izgradnji škole.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Građani dobro znaju kakva je to bila baraka i neuslovna škola. Ovo je nova škola sa skoro 5.500 kvadratnih metara u koju će ići 1.500 učenika. U ovom trenutku je završeno oko 60 odsto radova. Urađen je građevinski deo, sada se polako završava unutrašnje opremanje škole, odnosno fini radovi. Ispred će biti školsko dvorište, a iza objekta dva sportska terena - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, deca će po prvi put u Leštanima imati fiskulturnu salu, koja će biti jedna od boljih u Beogradu.

- Osmoletka koja je postojala ranije bila je istureno odeljenje škole iz Vinče i u toj staroj su išli đaci od prvog do četvrtog razreda. Leštane će sada imati novu školu od septembra, koja će biti osmogodišnja - ukazao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da će u školu biti uloženo oko 550 miliona dinara, te da radove izvodi kompanija Jadran d.o.o.

Sledeći projekat je škola u Mirijevu i na levoj obali Dunava, gde je neophodno da se uradi još jedna škola, najavio je Vesić. 

Grad Beograd kontinurino radi sve što može kada je u pitanju predškolsko i osnovno obrazovanje, kako je rekao, kako bi deca išla u dobre i funkcionalne škole.

- Srećan sam što će najmodernija škola u Beogradu biti u Leštanima, a što je jasan pokazatelj da nema razlike između dece u centru grada i one na periferiji - istakao je Vesić.

Resorni sekretar Slavko Gak je precizirao da je vrednost ukupnih radova na vrtićima i školama u Beogradu u ovom trenutku oko 900 miliona dinara. On objašnjava da vanredno stanje u zemlji nije zaustavilo obnovu obrazovnih ustanova u Beogradu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;