INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi modeli bojlera Metalac sa suvim grejačem i inox kazanom

25.02.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Metalac bojler je svoj proizvodni portfolio obogatio novim modelima bojlera sa suvim grejačem i inox kazanom. Asortiman bojlera Metalac sa suvim grejačem i inox kazanom, uz 15 godina bezuslovne garancije na inox kazan, čine: MB Standard 50 i 80l, MB Praktik 80l, MB Kombinovani za levu odnosno desnu montažu 80 i 120l. U ponudi je i MB KLASSA sa suvim grejačem i emajliranim kazanom od 50 i 80l, sa 6 godina garancije i montažom vertikalno i horizontalno.

Novi modeli bojlera sa suvim grejačem i inox kazanom

Životni vek duplo presovanog suvog grejača duži je u odnosu na klasičan bakarni grejač. Duplo presovani suvi grejač može da radi i u uslovima nedostatka vode u kazanu. Klasičan bakarni grejač za vreme zagrevanja mora biti potopljen u vodu, u protivnom vrlo brzo pregori. Kod bojlera sa suvim grejačem manje je izdvajanje kamenca i efikasnija je razmena toplote između grejača i vode.

Suvi grejač je smešten u prohromsku cev, na čijoj površini se kamenac teže zadržava. U situacijama kada na dnu bojlera postoji veća količina kamenca, velika površina duge prohromske cevi obezbeđuje da razmena toplote između suvog grejača i vode bude i dalje efikasna.

Kod suvog grejača ne postoji uticaj galvanskih struja, što dodatno produžuje njegov životni vek. Pored razmene toplote sa vodom, prohromska cev štiti suvi grejač od uticaja galvanskih struja.

Karakteristike ovih vrsta bojlera su: brza i laka zamena suvog grejača bez pražnjenja vode iz bojlera, bez direktnog kontakta sa vodom (SG je u posebnoj čauri i nije u direktnom kontaktu sa vodom), manje nakupljanje kamenca (pošto je SG u posebnoj čauri i nije u direktnom kontaktu sa vodom), duži životni vek suvog grejača, manji utrošak električne energije i jednostavna montaža uz univerzalni nosač.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;