INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inđija dobija moderan trg sa jedinstvenom fontanom

28.11.2019. | I. Milovanović | eKapija

Dugo najavljivanu rekonstrukciju gradskog trga u Inđiji odložile su poteškoće nastale prilikom geo-mehaničkih ispitivanja. Sredinom prošle godine Opština Inđija izradila je projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Projektom je predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg.

Međutim, ispod mesta na kojem su predviđeni radovi pronađena je velika cisterna koja je nekad služila za mazut kojim su se grejali okolni objekti, rekli su za eKapiju iz opštine Inđija.

Budući izgled trga u Inđiji

- Bilo je neophodno uraditi geo-mehanička ispitivanja kako bi dobili zvaničnu dokumentaciju za građevinsku dozvolu i da krenemo sa javnom nabavkom i radovima. Dodatni problem smo imali jer se ispod zemlje nalazi ogromna cisterna. Ona je nekada služila za mazut i na taj način se grejala zgrada gde se nalazi Biblioteka, Gimnazija i Tehnička škola - rekao je ranije predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Projektom je, inače bilo predviđeno da centralni park sadrži nove klupe, javnu rasvetu i prateći sadržaj. Takođe, projektom je predviđena fontana dimenzija 15×7 metara, koja će se nalaziti u centralnom delu trga. Fontana će biti jedinstvena po tome što će se u njenom središtu nalaziti dva stabla bora.

Predsednik opštine ranije je naveo da je vrednost investicije oko 60 miliona dinara, ali se očekuje da će radovi koje će biti neophodno izvoditi pod zemljom, u izvesnoj meri izmeniti projekat.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;