INFONET-468X60-BANNER

Traži se izvođač radova za izgradnju nove zgrade FON-a

06.11.2019. | B. P. | eKapija

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima objavila je javni poziv za javnu nabavku za izgradnju nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu (FON). Poziv za podnošenje ponuda u međunarodnom otvorenom postupku otvoren je do 13. novembra 2019.

Očekivani datum početka radova je januar 2020. godine, dok se završetak planira do avgusta 2021. godine. Autor projekta za izgradnju nove zgrade FON-a je kompanija Krip inženjering d.o.o. iz Beograda.

Prema projektu, gradnja uključuje izgradnju zgrade fakulteta (Po2+Po1+P+4), bruto razvijene površine 6.056,8m², kabine lifta automobila 49m², koja sa postojećim fakultetskim objektima ima ukupnu bruto površinu od 11.768,8m².

Ilustracija (www.pixabay.com)

Novoplanirana zgrada funkcionalno je projektovana tako da treba da zadovolji savremene potrebe visokoškolske ustanove, a dugoročne potrebe fakulteta su takve da im je potreban prostor od 2 podzemna i 4 nadzemna sprata. Podzemni spratovi su dizajnirani kao garaže sa pratećim tehničkim objektima.

U prizemlju objekta nalazi se ulazni hol, čitaonica sa 100 sedišta sa bibliotekom, sanitarno-tehnički vodovod, glavno stepenište sa dva lifta i jedno pomoćno stepenište. Prizemlje je u velikoj meri transparentno ka okruženju.

U zoni čitaonice nalazi se staklena membrana kao fasada i ima direktnu vezu sa spoljnim platoom. Deo čitaonice ima otvorenu vezu sa hodnikom i na taj način omogućava dublji pogled na prostor sa naglaskom na vezu "iznutra" i stvara nadahnjujući ambijent za studente, navodi se u pozivnoj dokumentaciji.

Podovi zgrade projektovani su sa amfiteatrom i salama, laboratorijama, multifunkcionalnim salama i učiteljskim učionicama na 4. spratu, velikom salom za sastanke i ostalim potrebnim prostorijama. Organizacija prostora je rezultat dugoročne potrebe fakulteta za modernim objektima. Predviđeno je da sve sobe budu opremljene računarom, kao što je čitaonica u prizemlju.

Amfiteatri i sale biće opremljeni interaktivnim tablama, digitalnim satovima i omogućiće svakom studentu u amfiteatru da poveže svoje laptopove. Posebna pažnja posvećena je savremenim instalacionim sistemima u objektu, posebno električnim i telekomunikacijskim instalacijama.

Novoprojektovani objekat biće povezan sa postojećom zgradom toplim prolazom na 1. spratu, koji je u formi stepeništa oivičenog staklenim panelima, a predviđena je platforma za osobe sa invaliditetom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;