Počela VIII Međunarodna naučno-stručna konferencija "Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge"

30.10.2019. | Gradjevinarstvo.rs

VIII Međunarodna naučno-stručna konferencija ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'' otvorena je u sarajevskom Hotelu Hills. U svečanom obraćanju istaknut je značaj održavanja ovakvih manifestacija.

Počela VIII Međunarodna naučno-stručna konferencija

Prisutne je pozdravo Nedžad Memić iz kompanije Sfera, koja je organizator događaja, te poželeo dobrodošlicu svim učesnicima. Van. prof. dr. Amira Salihbegović ispred Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, koji je koorganizator, istakla je važnost održavanja ovakvih događaja kako za struku tako i nauku. Prisutnima se obratio i potpredsednik Privredne komore Federacije BiH, Mirsad Jašarspahić, koji je čestitao organizatorima na animaciji šire društvene zajednice. U ime grada Sarajeva,a po ovlaštenju gradonačelnika ugodan boravak u gradu Sarajevu poželjela je Alma Rešo iz Službe za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove Gradske uprave Sarajeva.

Konferencija se održava danas (30.10.2019)  i sutra (31.10.2019) a iznose se noviteti, regulative i standardi u oblasti materijala za fasadne sisteme. Konferencija na jednom mestu okuplja struku i nauku, izlagače i predavače iz područja ove oblasti, te nudi učesnicima mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja saradnje i razmenu znanja i iskustva, što je i krajnji cilj konferencije, ističu iz Sfere.

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija koje aktivno deluju u ovom području. Organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz podršku realnog sektora. Sponzori i partneri će putem prezentacija i izložbenog dela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu fasadnih sistema i ventilisanih obloga.

Počela VIII Međunarodna naučno-stručna konferencija

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Drugog dana održaće se panel diskusija o temi konferencije u kojoj će aktivno učestvovati svi izlagači, predavači i gosti. Ulaz na konferenciju je besplatan.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...