SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija više obrazovanih ustanova u Kraljevu

09.10.2019. | G. Ćirović | Novosti

Odmiče rekonstrukcija zgrada više obrazovnih ustanova u Kraljevu i ako sve bude proteklo po utvrđenoj građevinskoj dinamici, najkasnije na početku drugog polugodišta ove školske godine, zgrada Gimnazije i Ekonomske, kao i Elektrosaobraćajno-tehničke škole "Nikola Tesla" u Kraljevu će đake dočekati u potpuno novom, osveženom ruhu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Na zdanju Gimnazije i Ekonimske škole se rekonstruiše oronula fasada, dodatno oštećena u zemljotresu koji je pre devet godina zadesio kraljevački kraj. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je izdvojilo sedam, a lokalna samouprava pet miliona dinara.

Na obližnjoj ESTŠ "Nikola Tesla" je u toku unapređenje energetske efikasnosti, što podrazumeva i zamenu stolarije, a ovde je partner Kraljevčanima - koji su iz budžeta izdvojili 5,9 miliona - Ministarstvo rudarstva i energetike, od kojeg je dobijeno 13,5 miliona dinara.

- Lane smo završili rekonstrukciju zgrade Mašinsko-tehničke škole "14. oktobar", što je koštalo 60 miliona dinara, a Ministarstvo prosvete je obezbedilo 90 odsto novca - istakao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. - Uskoro će biti raspisana i javna nabavka za izgradnju potpuno nove zgrade Osnovne škole "Sveti Sava" u Ribnici, što će koštati čak 305 miliona dinara.

- Potrudićemo se i da ogradimo, te potpuno osvetlimo dvorište koje dele Gimnazija, Ekonomska, ESTŠ "Nikola Tesla" i Medicinska škola - istakao je Aleksandar Nestorović, direktor ovdašnjeg Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;