INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi auto-putevi strateški važni za razvoj Srbije

24.09.2019. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je juče (23.09.2019) sastanak sa svim direktorima JP Putevi Srbije. Glavna tema bili su veliki infrastrukturni projekti na kojima je ovo preduzeće investitor.

- U ovoj i narednoj godini krećemo u izgradnju šest novih auto-puteva koji su strateški važni za razvoj Srbije, a Putevi Srbije su investitor i praktično nosilac posla na velikom broju ovih projekata. Država je obezbedila novac, potpisani su ugovori za nove velike projekte i sad je na Putevima Srbije da zajedno sa Ministarstvom vode računa da se svi projekti realizuju efikasno i da izvođači poštuju rokove - rekla je Mihajlovićeva.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Takođe, navela je ona, zajedno sa ministarstvom, Putevi Srbije radiće i na uređenju svega što treba da bude od sadržaja na Koridoru 10 i Koridoru 11, saopšteno je iz kabineta Mihajlovićeve.

Predstavnici Puteva Srbije izvestili su potpredsednicu Vlade o dinamici radova na izgradnji auto-puteva na kojima je ovo javno preduzeće investitor, uključujući deonice na kojima su već počeli radovi, od Sremske Rače do Kuzmina, od Preljine do Požege i na deonici obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka. Bilo je reči i o pripremama za izgradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, gde radovi treba da počnu u novembru, o predstojećoj izgradnji auto-puta Novi Beograd - Surčin i rekonstrukciji puta Novi Pazar - Tutin, kao i o drugim projektima u nadležnosti Puteva Srbije.

Na sastanku je razmatrana i dinamika izvođenja radova i izrade projekata za deonice državnih puteva koje su obuhvaćene Projektom rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;