INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tenderi za dokumentaciju za 4 brze saobraćajnice

18.09.2019. | S. P. | eKapija

Putevi Srbije rasipisali su tendere za izradu dokumentacije za četiri brze saobraćajnice. Kako se navodi u javnim nabavkama, objavljenim 11. septembra, izgradnjom ovih puteva povezaće se Paraćin i Negotin, Golubac i Brza Palanka, Kragujevac i Mrčajevaci i Kladovo i Negotin.

Naime,ovo javno preduzeće raspisalo je tender za izradu Prostornog plana područja posebne namene infrastrukrutnog koridora i Studija opravadanosti i Idejnog projekta izgradnje brze saobraćajnice Paraćin-Zaječar-Negotin. Procenjena vrednost ove nabavke iznosi 210 miliona dinara, a rok za dostavljanje ponuda je 15. oktobar.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ovaj putni pravac, predviđene dužine od oko 140km predstavlja značajnu drumsku komunikaciju u saobraćajnom povezivanju Srbije i Bugarske, a iz položaja deonice vidi se njena važnost i uloga u regionu sa aspekta privrede. Predmetna trasa buduće brze saobraćajnice omogućiće vezu zaječarskog i negotinskog regiona sa centralnom i zapadnom Srbijom, kao i vezu rudarskih basena Bor i Majdanpek sa tim delovima zemlje, navodi se u dokumentaciji.

Putevi Srbije rapisali su i tender za izradu Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica Golubac-Donji Milanovac- Brza Palanka, kao i Kladovo-Negotin. Vrednost ove javne nabavke iznosi 146 miliona dinara, a rok za dostavljanje ponuda je 14. oktobar.

Koridor trase predmetnih brzih saobraćajnica povezaće deonicu brze saobraćajnice I-B reda koja se prostire od petlje Požarevac na auto-putu Beograd - Niš, preko Požarevca (Obilaznica), Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke. Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146km, navodi se u tenderu.

Takođe, radiće se i Prehodna studija opravdanosti sa Generalnim porojektom izgradnje puta dužine 35km od Kragujevca do veze sa državnim putem E-761 u Mrčajevcima. Rok za dostavljanje ponuda za ovu javnu nabavku vrednosti 50 miliona dinara je 14. oktobar.

Koridor trase predmetnog državnog puta IA reda povezaće državni put IA-A5 (E-761) - deonica Pojate-Preljina sa Severnom obilaznicom grada Kragujevca.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;