INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sportsko-rekreativni kompleks i 18 golf terena u Pinosavi

10.09.2019. | Tanjug

Na više od 63 hektara u naselju Pinosava kod Beograda, planira se izgradnja 18 golf terena i otvorenih vežbališta na travi i pesku. Za treninge i takmičenja sportista i sportskih ekipa, ali i za rekreativne aktivnosti u ovom naselju u planu je i izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa sa otvorenim terenima za košarku, odbojku, rukomet, zatvorenim i otvorenim bazenima, spa i velnes centrom, teretanom...

Sve ovo je predviđeno Planom detaljne regulacije za golf naselje u Pinosavi, koji je Sekreterijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda stavio na javni uvid a koji će sve do 23. septembra biti dostupan zainteresovanim građanima.

Sportsko-rekreativni kompleks obuhvatiće površinu oko 10 hektara, a predviđena je i realizacija zatvorene sportske sale, trening sale, sportskih poligona, čak i akva parka. Moguća je i realizacija pomoćnih sportskih sadržaja (svlačionice sa tuševima, ostave za sportsku opremu, sportska ambulanta, sportski klubovi...) i pratećih komercijalnih delatnosti za trgovinu i ugostiteljstvo.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Inače, planom je obuhvaćen deo teritorije gradske opštine Voždovac, katastarske opštine Pinosava, uz Ulicu Nova 4 (Sečanjska) i Ulicu Avalska, kao i deo katastarske opštine Beli potok koji se nalazi u zoni planirane saobraćajne petlje Avala (Ripanj). Pristup planiranom sportsko-rekreativnom kompleksu planira se preko Avalske ulice, a pristup otvorenim golf terenima i zoni stanovanja planira se preko Ulice Nova 4 (Sečanjska).

Ukupna površina obuhvaćena planom iznosi oko 78,8 hektara a konačna granica utvrdiće se u fazi izrade i verifikacije Nacrta plana. Odluku za realizaciju golf terena i ostalih sportskih sadržaja na zemljištu koje je većim delom u javnoj svojini Grada Beograda i za koje postoji interesovanje investitora, donela je Skupština grada Beograda na sednici održanoj u junu 2018.godine, na inicijativu Direkcije za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;