INFONET-468X60-BANNER

Srpska kompanija gradi zid između Slovenije i Hrvatske

15.07.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija iz Srbije Legi-SGS dobila je posao izgradnje četiri kilometra duge ograde na granici između Hrvatske i Slovenije. Ova kompanija sa sedištem u Beogradu dala je najpovoljniju ponudu i izabrana za postavljanje protivmigrantske ograde između ove dve države.

Na javnom konkursu Ministarstva za javnu upravu u Ljubljani prijavilo se pet slovenačkih preduzeća i jedno iz Beograda. Beogradska firma će izraditi i postaviti ogradu po ceni od 4,8 miliona evra.

Bezbednosna ograda (www.legi.rs)

Slovenačka vlada planira da postavi dodatnih 40 kilometara ograde na granici sa Hrvatskom na mestima koja se smatraju rizičnim za ulazak migranata.

Kompanija Legi-SGS osnovana je u Srbiji 2005. godine. Norbert Lehtenbomer je vlasnik 63,25 odsto udela, dok je ostatak u vlasništvu srpskog državljanina Sebastijana Babića, koji je i direktor firme u Beogradu. Registrovana je za proizvodnju metalnih konstrukcija i delova konstrukcija. U asortimanu kompanije su i bezbednosne ograde a edan od njihovih proizvoda je i takozvana žilet žica koja se postavlja na mestima visokog rizika jer je napravljena od čelične žice i oštrih sečiva, s ciljem „odvraćanja od penjanja i preskakanja ograde".

Na oko 30 odsto granice Slovenije sa Hrvatskom postavljene su barijere u obliku čelične žice i panelnih ograda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;