INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na Zlataru se realizuje projekat vredan milion evra

23.04.2021. | RINA

Radovi na deonici puta ka Zlataru su probili rok za završetak, na šta je uticala pandemija korona virusa, ali će prema obećanjima izvođača biti završena 31. maja, rekao je juče (22.04.2021) prilokom obilaksa saobraćajnice predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

- Zidanje potpornih zidova gabionima je skoro u potpunosti završeno, a već sutra dolazi mašina koja će da izgrebe desnu stranu deonice za kompletiranje asfaltnog zastora, a potom sa te strane kreće kopanje temelja za potporni zid sa konzolnom terasom koja će služiti kao pešačka staza. Preostalo je i kompletiranje stubne rasvete - istakao je Vasiljević.

Prvi čovek opštine podno Zlatara, kaže da će ova saobraćajnica bit najlepši putni pravac u opštini Nova Varoš, kojom će se voziti sugrađani, ali i svi turisti koji idu na Zlatar i u prelepa podzlatarska sela, ali i oni koji putuju ka Sjenici.

Vasiljević je naglasio da je na prolongiranje u realizaciji ovog projekta, osim situacije sa korona virusom, značajno uticalo i to što je bilo neophodno ispravljanje nasleđenog projekta i upotpunjavanje dokumentacije kojoj je mnogo toga nedostajalo.

Inače, ovaj put od raskrsnice na Branoševcu do centra Zlatara duga je jedan kilometar, vrednost radova je milion evra, sredstva je obezbedila država Srbija preko JP Putevi Srbije, radove na ovoj veoma zahtevnoj saobraćajnici izvode „Putevi Užice”.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;