INFONET-468X60-BANNER

Planira se gradnja mosta dugog 7km u Indoneziji

11.07.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Indonezija sledeće godine počinje sa izgradnjom mosta dugog 7 kilometara koji će povezati dva ostrva Batam i Bintan blizu Singapura. Procenjuje se da će troškovi iznositi oko 284,35 miliona dolara.

Projekat izgradnje ovog mosta deo je strategije razvoja regiona poznatog pod nazivom Kepri. Startegija se odnosi na povezivanje oblasti i aktiviranje industrije i turizma u ovom području. Most ima za cilj da iskoristi ekspanziju Singapurskog aerodroma „Changi“ razvojem novog Terminala 5, koji će imati transportne veze sa Bintanom.

Planira se gradnja mosta dugog 7km u Indoneziji (foto: Tanjungpinang Pos)

Projekat izgradnje će se sastojati iz tri faze - prvo će biti uspostavljena veza od Batama do Pulau Tanjung Sauha, zatim do Pulau Buaua i konačno do Bintana.

Guverner Keprija Nurdin Basirun izjavio je da je kineska državna investiciona kompanija China Power Investment Corp jedna od kompanija koje su zainteresovane za ovaj projekat, a takođe dodao i da ima još investitora koji bi se uključili u poduhvat. On navodi i da bi izgradnja mosta uticala i na poznatu zonu slobodne trgovine BBK (Batam, Bintan i Karimun) i doprinela njenom prosperitetu.

Izgradnja mosta bi trebala da počne 2020. dok bi radovi trajali između tri i četiri godine. Ideja za most je prvi put obelodanjena 2005. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;