INFONET-468X60-BANNER

Renoviranje 11 novosadskih osnovnih škola

09.07.2019. | Lj. P. | Novosti

Za vreme letnjeg raspusta u mnogim novosadskim osnovnim školama će biti živo, i vrveće od radnika koji će odsustvo đaka iskoristiti za krečenje, renoviranje i adaptaciju prostora. Radovi su predviđeni u 11 osnovnih škola, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta.

U OŠ "Vuk Karadžić" u Novom Sadu renoviraće se pomoćni objekat škole, odnosno trpezarija i kuhinja, a vrednost radova je nešto veća od 2,3 miliona dinara. U OŠ "Kosta Trifković" planirani su radovi u fiskulturnoj sali, kao i na održavanju video-nadzora, a vrednost radova je šest miliona dinara.

Suma nešto veća od četiri i po miliona dinara u osmoletki "Đura Jakšić" u Kaću iskoristiće se za tekuće održavanje sanitarnih čvorova, molersko-farbarske radove, a popraviće se i podovi u učionicama. U novosadskoj OŠ "Svetozar Marković Toza" zameniće se sportski pod, a do septembra će se završiti krečenje i farbanje. Ukupna vrednost radova je šest miliona dinara.

Ilustracija (www.freeimages.com)

U školi "Sveti Sava" u Rumenki zameniće se podne obloge, a slede i molersko-farbarski radovi, što će koštati nešto više od milion dinara. Đake OŠ "Jožef Atila" na jesen će dočekati sveže okrečene učionice, a za taj posao je planirano oko šest miliona dinara. I škola "Nikola Tesla" ovog leta će biti puna majstora koji će uraditi tekuće popravke i održavanje, ali i krečiti i farbati, što će koštati nešto više od četiri miliona dinara.

OŠ "Jovan Dućić" u Petrovaradinu slede radovi na popravci krova, gde će biti zamenjene azbestne ploče. Ukupna vrednost radova je 5,8 miliona dinara. U Osnovnoj školi "22. avgust" u Bukovcu, za vreme letnjeg raspusta popraviće se podovi i zidovi i za te radove je planirano nešto više od milion i po dinara. U novosadskoj OŠ "Prva vojvođanska brigada" dogradiće se sprat iznad dela prizemlja postojeće školske zgrade, a vrednost radova je 58,8 miliona dinara.

U školi "Đura Daničić" se završava nadogradnja iznad fiskulturne sale i očekuje se da posao bude okončan do 15. avgusta. Ovim radovima, kako navode u Gradskoj upravi za obrazovanje, biće obezbeđen novi prostor veličine 226 metara kvadratnih, u kojem će biti produženi boravak za đake, kancelarije za psihologa i pedagoga, kuhinja, trpezarija, učionica, toaleti i hodnik.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;