Završetak preostale deonice na Koridoru 10 za dva meseca

01.07.2019. | RTS

Jedina deonica na Koridoru 10 kroz Srbiju koja još nije u potpunosti završena, u blizini Niša i Bele Palanke, trebalo bi da bude gotova za dva meseca, izjavio je za Tanjug direktor Sektora za izgradnju u Koridorima Aleksandar Senić.

Deonica od Proseka do Crvene Reke, u dužini od 22,5 kilometara, biće završena u roku od dva meseca, pošto je kompanija Integral inženjering preuzela na sebe radove na izgradnji galerije (Kosina C6), koja će natkriti levu traku ovog puta u dužini od 200 metara.

Prethodno je bio plan da ove radove obavi glavni izvođač, grčka kompanija Aktor. Međutim, Grci su obavestili preduzeće Koridori Srbije da nisu u stanju da izvedu radove na Kosini C6 brzinom koja se od njih očekuje.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Glavni izvođač Aktor se već izjasnio da nije u stanju da tako brzo, kako mi zahtevamo, izvede te radove. Nadzorni organ je imenovao podizvođača Integral inženjering, navodi Aleksandar Senić i podseća da je reč o istoj kompaniji koja je radila na galeriji u Grdeličkoj klisuri pored brda koje se obrušilo.

Zato je angažovan podizvođač, preduzeće Integral, koji će radove na izgradnji galerije na ovoj deonici istočnog kraka Koridora 10 početi naredne sedmice. Dogovoreno je da se u naredna dva meseca radi i noću, za šta je obezbeđena potrebna oprema.

Put od Proseka do Crvene Reke sastoji se od tri poddeonice. Prva je Prosek–Bancarevo, dužine 9,4 kilometara, koja je završena 2017. godine, kao i druga, koju pokriva tunel Bancarevo dužine 733 metara. Asfalterski radovi se trenutno izvode na trećoj poddeonici puta (Lot 2), dužine 12,4 kilometara od Bancareva do Crvene Reke. Na desnom poluprofilu ovog puta, ostalo je još da se postavi završni, habajući sloj asfalta, a Senić očekuje da će u narednih 15 dana biti završen i taj sloj asfalta. Kada je reč o levom poluprofilu ove deonice puta, završeno je oko 60 odsto svih asfalterskih radova, a sve bi trebalo da bude prekriveno asfaltom do polovine avgusta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...