INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Postavljen prvi građevinski šip za budući pristan u Zemunu

26.06.2019. | Beoinfo

Radove na izgradnji međunarodnog putničkog pristana u Zemunu, gde je juče (25.06.2019) postavljen prvi šip, obišili su potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji su najavili da će Beograd u avgustu dobiti novo pristanište za brodove. Pobijanju prvog šipa na Zemunskom keju prisustvovali su i gradski sekretar za privredu Milinko Veličković i predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Radojičić je istakao da se radi o kapitalnom projektu koji predstavlja dobar primer saradnje ministarstva, grada i opštine, i dodao da je projekat počeo u maju, a da se završetak očekuje do kraja avgusta i da njegova vrednost izosi 1,5 miliona evra.

- Mi ćemo nastaviti da ulažemo u infrastrukturu, u julu se otvara još jedno pristanište u Kladovu, a već su otvorena u Golupcu i Donjem Milanovcu. Zahvaljujući inicijativi predsednika opštine Zemun i zajedničkim naporima ministarstava građevinarstva i ministarstva trgovine, kao i Grada Beograda, uspeli smo da stvorimo uslove da u avgustu možemo da otvorimo novo pristanište, i to je zapravo obrazac kako svi koji vode opštine i gradove treba da se ponašaju - istakla je ministarka Zorana Mihajlović.

Radovi na izgradnji međunarodnog putničkog pristaništa u Zemunu podrazumevaju postavljanje velikog pontona-pristana, dužine 50 metara i širine četiri metra, i još jednog manjeg, kao i izgradnju dva oslonca na obali. Sve tačke biće povezane sa tri mosta, u dužini od 16,5 metara svaki. Većina elemenata nalazi se u završnoj fazi izrade.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;