INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije uz korišćenje najsavremenijih tehnologija

21.06.2019. | eKapija

Krajem 2018. godine započela je rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije. Prema najavama, kada svi radovi budu završeni, Srbija će dobiti najmoderniju zdravstvenu ustanovu. U projekat će biti uloženo oko 110 mil EUR, a trenutno na gradilištu KCS-a radi oko 300 radnika.

Slavoljub Korčakoski, izvršni direktor kompanije Delta inženjering koja je glavni izvođač radova, za eKapiju je rekao da je u toku prva faza radova na obnovi ove zdravstvene ustanove i da je predviđeno da bude izgrađeno 27.000m² novog prostora i rekonstruisano 59.000m² postojećeg objekta. Dodao je da se trenutno radi na izgradnji nove kule i to na 8 spratu od ukupno 10, ali i na ojačanju armirano betonskih kontrukcija, te izvođenju osnovnih termotehničkih i elektroenergetskih instalacija.

Rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije uz korišćenje najsavremenijih tehnologija

Budući izgled Kliničkog centra Srbije (foto: Beobuild.rs)

- Takođe, na starom objektu ojačavamo postojeću betonsku kontrukciju. Naime, zgrada je stara 40 godina i nije bila svrsishodna. S jedne strane nije zadovoljavala seizmičke propise, a sa druge strane, postojeća konstrukcija morala je biti rekonstruisana i kako bi odgovarala zahtevima i sadržajima koje treba da ima najmodernija bolnica. Radi se i demontaža stare fasade, a na jesen bi trebalo da pristupimo i izradi nove - kaže Korčakoski.

U okviru rekonstrukcije stare kule KCS-a, osim promenjene armirano betonske čelične konstrukcije, u unutrašnjosti objekta biće urađen potpuno novi sadržaj. Za izgradnju samog objekta se koriste najmoderniji materijali i tehnologije koji trenutno postoje u okruženju. Betonska konstrukcija se osim čelikom ojačava i karbonskim tkaninama i karbonskim lamelama. Takođe, cela zgrada imaće visoku energetsku efikasnost. Tako je zamišljena prema projektu, tako će biti i izgrađena, rekao je Korčakoski za eKapiju.

Kompanija takođe radi i pristupne saobraćajnice, odnosno pristupni put između Hitne pomoći i Kliničkog centra Srbije. Ovo će omogućiti normalno odvijanje saobraćaja i smanjiti gužve u ovom delu grada.

Rok za završetak radova na Kliničkom centru Srbije je 6. avgust 2021. godine, nakon čega je plan da se buduća poliklinka useli u potpuno nove, savremene prostorije, kako bi se pristupilo i drugoj fazi radova na ovom objektu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;