INFONET-468X60-BANNER

Jahorina - najveće gradilište u Republici Srpskoj

20.06.2019. | S. M. | Novosti

Jahorina je u poslednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj, nakon završenog prvog ciklusa investicija, koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema veštačkog osnežavanja. Na toj planini su trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti, a sa oko 30 miliona maraka, koji se ulažu u Jahorinu, biće prikazan puni potencijal te planine, kaže za Novosti, direktor Olimpijskog centra (OC) „Jahorina" Dejan Ljevnaić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Uz podršku i pomoć predsedavajućeg PBiH i Vlade RS, u Olimpijskom centru vredno rade na izgradnji prve kabinske gondole, uz koju se gradi i tri kilometra novih staza i njihovo osnežavanje. Projekat gondole i izgradnje, uređenja i osnežavanja pripadajućih staza, izuzetno je značajan za Jahorinu. Realizacijom tog projekta, pored komfora koji omogućava, eliminisaće se gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni, rasteretiće se centralne staze na planini i gondola će raditi u ekstremnim uslovima, kada su veliki vetrovi i magla. Gondola, za čiju je izradu zadužena kompanija Lejtner, će raditi kada druge instalacije ne mogu, što je bio jedan od preduslova za izgradnju i vodilja, kada se ova investicija planirala - pojašnjava Ljevnaić.

Ljevnaić kaže da je od letnjih sadržaja u pripremi izgradnja najdužeg alpin kostera u ovom delu Evrope, koji će ujedno biti najveća letnja atrakcija na Jahorini.

- Planirana trasa je 2,2 kilometra i prolazi kroz najatraktivnije predele. Na polaznoj stanici alpin kostera kod veštačkog jezera, gradi se ugostiteljski objekat i ambijentalno se uređuje prostor oko jezera, sa propratnim sadržajima za decu i odrasle. Jedan potpuno novi projekat, koji će doprineti i sigurnosti na planini je osvetljenje staza, vrtića i jezera, ukupne dužine od četiri kilometra - pojašnjava Ljevnaić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;