INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ytong termoblok sa još boljim i unapređenim termoizolacionim svojstvima

14.06.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Superiornost Ytong materijala ogleda se u njegovoj višestrukoj funkcionalnosti, ali iznad svega u vrhunskim termoizolacionim osobinama, zahvaljujući poroćelijskoj strukturi i sposobnosti materijala da gotovo ne akumulira toplotu.

Kompanija Xella Srbija, proizvođač Ytong građevinskog materijala, pored stroge kontrole kvaliteta kontinuirano radi i na unapređenju proizvoda, te uspešno odgovara na sve izazove savremene gradnje. Ovoga puta dodatno je unapređena lambda vrednost Ytong blokova, što rezultira još boljim termičkim osobinama.

Ytong termoblok sa još boljim i unapređenim termoizolacionim svojstvima

Lambda (λ) vrednost je u građevinarstvu poznata kao koeficijent toplotne provodljivosti, odnosno sposobnost materijala da provodi toplotu. Što je koeficijent toplotne provodljivosti niži, to su termoizolaciona svojstva materijala bolja. Drugim rečima, manja lambda vrednost znači veću uštedu energije.

Unapređeni koeficijent toplotne provodljivosti Ytong Termoblokova 30 i 37,5cm , sada iznosi svega 0,084 W/mK.

λ10dry=0,084 W/mK

Niska lambda vrednost obezbeđuje fantastičnu energetsku efikasnost materijala, i to samo u jednom bloku. Ytong termoblok, debljine 30cm zadovoljava važeće tehničke propise i bez dodatne termoizolacione ploče (U=0,28 W/m²K).

Ytong termoblok sa još boljim i unapređenim termoizolacionim svojstvima

Upravo zbog svojih izuzetnih termičkih karakteristika, Ytong je najbolji izbor za izgradnju objekata niske potrošnje energije, pasivnih objekata i zgrada gotovo nulte energije.

Ytong materijal se sastoji od potpuno prirodnih sirovina kao što su kvarcni pesak, kreč, cement, gips i voda. Zahvaljujući svom mineralnom sastavu, Ytong ne gori, te spada u kategoriju A1 protivpožarne otpornosti.   

Skup brojnih prednosti Ytong materijale izdvaja kao ekonomične, lake i pogodne za brzu i energetski efikasnu izgradnju. Ytong blokovi nalaze široku primenu u izgradnji stambenih, poslovnih i industrijskih objekata, kao i izgradnji porodičnih kuća prema principima održive gradnje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;