INFONET-468X60-BANNER

Gradnja Nacionalnog stadiona izvesna

28.05.2019. | Blic Biznis

O realizaciji plana za gradnju Nacionalnog stadiona u Surčinu gotovo da se svakodnevno razgovara na relacijama Vlade, potencijalnih investitora, grada i Fudbalskog saveza. Radna grupa nekoliko puta je razmatrala studiju opravdanosti gradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona, a zaključak je da je Srbiji takav projekat potreban kao i da u planovima za njegovu realizaciju nema prepreka, saznaje Blic Biznis.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prvi radovi bi trebalo da krenu vrlo brzo, a procena je da bi gradnja celog kompleksa trajala od dve do tri godine. Poslednje projekcije su da će gradnja koštati najviše 70 miliona evra. Mnogo više od toga, uložiće, međutim, kompanije koje budu videle interes da investiraju u zoni stadiona. Prema ranjim najavama, plan je da se okviru stadiona napravi ceo grad. Biće tu poslovni i stambeni blokovi, izložbeni sajmovi, prostor za kulturu i koncerte, akvaparkovi, ali i tehnološki park koji uključuje dolazak velikih svetskih trgovačkih lanaca. Ministarstvo finansija već pregovara sa kompanijma IKEA i KAUFMAN, a koje su vrlo zainteresovane da se nađu u okviru celog kompleksa.

Stadion će moći da primi 60.000 navijača, prostiraće se na 35 hektara, a sa pratećim objektima i sadržajima na ukupno 430 hektara. Više o lokaciji možete pogledati ovde.

Planirana je i izgradnja nove primarne saobraćajne mreže, kao i izgradnja nove petlje koja će omogućiti uključenje na auto-put Beograd-Šid sa obilaznicom. Posetioci će, prema najavama, do stadiona moći da stignu i železnicom, jer je u planu proširenje linije 4 „BG voza".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;