INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pripreme za gradnju auto-puta Beograd-Sarajevo

14.05.2019. | S. K. | Novosti

Na području Sremske Rače počele su pripreme na površini od pet hektara za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo. Trenutno je uposleno 35 majstora iz Turske, u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme Tasyapi, kao i radovi na pripremi terena.

Na ovom delu, gde se Sremska Mitrovica graniči sa Republikom Srpskom, gradiće se 23 kilometra puta sa dve petlje, most preko reke Bosut i Save. Ceo posao je procenjen na 250 miliona evra.

Radovi na deonici auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara, ozvaničiće početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovde će biti izgrađeno više desetina objekata gde će biti smešteno do 1.000 radnika. Pored kampa biće izgrađen i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze - kaže Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica.

- Posle izgradnje ovog auto-puta i novog mosta, nećemo više prelaziti granicu prilikom odlaska u Sremsku Mitrovicu, ili Bosut - naglašava Radivoje Golubović, predsednik Saveta MZ Sremska Rača.

Auto-put koji će početi u Kuzminu, odvojiće se od auto-puta Beograd-Zagreb na kilometar od Kuzminske petlje, i dalje nastaviti prema Republici Srpskoj. Rok za završetak radova je šest godina, ali turski građevinari očekuju da će posao i ranije obaviti.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;