INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tender za sređivanje trgova u Surčinu

10.05.2019. | S. V. | Novosti

Stanovnici surčinskih naselja Jakovo, Boljevci i Dobanovci u narednom periodu dobiće nove trgove ukoliko se, za razliku od prošle godine, neko od izvođača javi na tender. Kako je najavio predsednik opštine Surčin Stevan Šuša, u narednim danima biće raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije za uređenje ova tri trga, a vrednost radova je 42 miliona dinara.

Predlog za trg u Jakovu (foto: GO Surčin)

Prema njegovim rečima, na teritoriji Surčina postoji samo jedan trg, i to u centru naselja.

- Pokušavali smo u prethodne dve godine da napravimo trgove u Jakovu, Boljevcima i Dobanovcima - rekao je Šuša. - Prošle godine smo imali problem, jer se izvođači nisu javili i tender je propao. Uslovi na tenderu su mnogo bolji ove godine i molim ponuđače da se prijave kako bi stanovnici ovih naselja dobili trgove do kraja godine.

Na tender koji je bio raspisan prošle godine nije se javio nijedan od izvođača jer su, navodno, kriterijumi bili previše strogi, a i za cenu ispod 40 miliona dinara nijedna firma nije mogla realizovati rekonstrukciju sva tri surčinska trga.

Planirano je da se u Jakovu, na uglu ulica Boljevačke i Vožda Karađorđa rekonstruiše ukupno 1.920 kvadrata, a novi trg i područje oko spomenika ulepšaće se kamenim pločama. Duž Ulice vožda Karađorđa biće posečena stara stabla, a biće postavljene sadnice u betonskim saksijama. Boljevci će, takođe, dobiti novi popločani plato na raskrsnici ulica Mira, Braće Veselinović, Braće Gavrajić i Braće Kokar na prostoru od 348 kvadratnih metara.

Na centralnom platou biće prava mala zelena oaza, sa klupama i sadržajima za igru dece.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;