Gradske opštine izdavaće dozvole do 1.500 kvadratnih metara, a prigradske do 5.000

07.05.2019. | RTS

Gostujući na RTS-u  zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je najavio da će Beograd biti podeljen na gradsku i prigradsku zonu i da će opštine dobiti veće nadležnosti. Takođe, istakao je i da će gradske opštine moći da izdaju građevinske dozvole za objekte do 1.500 kvadrata, a prigradske za objekte do 5.000 kvadrata, što će im pomoći u privlačenju investitora.

Vesić je istakao da će biti omogućeno da se odluke donose tamo gde građani žive. Veće nadležnosti, kaže Vesić, značiće i veći budžet.

Najavio je i opštinske uslužne centre gde će se nalaziti sve službe kako bi građani mogli da završe mnoge administrativne stvari kao i da će građanima biti ponuđeno i da učestvuju u odlučivanju o projektima koji će se sprovoditi u njihovim mesnim zajednicama.

Govoreći o projektima u glavnom gradu, Vesić je rekao da je odlučeno da se odloži početak radova u ulicama 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana. Radovi su odloženi za sredinu juna kada počinje raspust i kada će saobraćaj biti redukovan.

Naveo je da bi te ulice trebalo da budu gotove do kraja godine i da je napravljen plan da se prvo urade kolovozi pa onda trotoari.

Najavio je i radove na Savskom trgu, a za sledeću godinu i rekonstrukciju ulice Kneza Miloša, za koju je rekao da će postati jedna od najlepših ulica u Beogradu.

Kako je rekao, sledeće godine postojaće i žičara sa gondolom koja će spajati Novi Beograd sa Kalemegdanom.

Dodao je da zna da radovi menjaju uobičajen način života, ali da bi svi trebalo da daju doprinos da se Beograd uredi.

 
Share |

Komentari: 2

Nikola K. 12.08.2019 23.29.27

Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je simbol Beograda... Ako već hoće gondolu , stanica sa beogradske strane može da se izgradi nekoliko metara niže. Postoje načini: grede ili slično.... Ako ne znate pitajte Kineze

Darko 13.05.2019 14.28.28

Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kulturnoj baštini.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...