INFONET-468X60-BANNER

Bum stanogradnje u bloku 65

12.10.2018. | Beobuild

Promenom namene industrijskog zemljišta na prostoru fabričkih hala u bloku 65, pokrenuta je prava ekspanzija stanogradnje. Novogradnja na Novom Beogradu je uvek tražena roba, a sada je sigurna realizacija čak četiri nova stambena projekta. Investitori ubrzano pristižu u blok 65, poznat po poslovnom parku „Airport City Belgrade” i stambenom kompleksu „West 65“, čime polako postaje jedna od značajnijih zona stanogradnje u gradu. Sa još uvek neiskorišćenim prostorom nekadašnjeg IMT-a, industrijska zona na Novom Beogradu sada je otvorena za investitore, što znači da treba očekivati još sličnih projekata u mesecima i godinama koje dolaze.

U okviru kompleksa „West 65“ već se izvode pripremni radovi na izgradnji kombinovane stambeno-poslovne kule od 150 metara. Ova kula biće višefunkcionalna, a uključuje pretežno stambeni prostor i poslovne apartmane na 40 spratova, što će je činiti jednom od najviših zgrada u Beogradu. Nedaleko odatle u istom bloku, izraelski investitor Shikun & Binui Group ovog leta ušao je u realizaciju stambenog kompleksa „Wellport” sa čak 500 stanova. Kondominijum „Wellport” gradiće se u četiri faze, a u prvoj fazi koja je u toku biće izgrađeno 95 stanova.

Od strane Sekretarijata za urbanizam prethodnih mesec dana odobrena su još dva projekta, tako da u komšiluk vrlo brzo stižu još dva investitora. Rušenjem postojećeg objekta na parceli u bloku 65 krenule su pripremne radnje za novi stambeni objekat sa 147 stanova. Planirani objekat imaće 10 nadzemnih etaža (2Po+Pr+8+Ps), sa 8 lokala u komercijalnom prizemlju i podzemnom garažom od 187 mesta. Investiciju realizuje građevinsko preduzeće Exing B&P, kao glavni izvođač poznato po realizaciji projekata rekonstrukcije hotela Crowne Plaza i izgradnji hotela Hilton. Projekat se trenutno nalazi u procesu pribavljanja građevinske dozvole, pa se početak radova očekuje do kraja godine.

Još jedno prepoznatljivo ime sprema značajnu investiciju u istom bloku. Reč je o Zepter Grupi, koja najavljuje faznu izgradnju kompleksa sa čak 750 stambenih jedinica. Prva od četiri faze takođe počinje do kraja ove godine, a podrazumeva izgradnju celine sa 250 stanova. Zamišljen je kao zatvoren blok na 10 nadzemnih etaža (2Po+Pr+8+Ps) sa stanovima svih struktura i uređenim unutrašnjim dvorištem. U narednim fazama gradnje ovaj multifunkcionalni kompleks dobiće i poslovno krilo na 20.000m², a velika dvospratna podzemna garaža imaće kapacitet od preko 1000 parking mesta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;