INFONET-468X60-BANNER

Pedeset kilometara novog asfalta u Grockoj

01.10.2018. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na asfaltiranju Ulice srpsko-grčkog prijateljstva u Grockoj. Zajedno sa Goranom Vesićem, opštinu Grocka obišli su i pomoćnici gradonačelnika Andreja Mladenović i Aleksandar Marković, kao i predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i predsednik Skupštine opštine Stefan Dilberović.

Vesić je podsetio da je u toku asfaltiranje Ulice srpsko-grčkog prijateljstva, u dužini od 700 metara i da će taj posao ubrzo biti završen.

– Kada je završimo, moći ćemo da kažemo da smo uradili ukupno skoro 50 kilometara ulica na teritoriji opštine Grocka, a ako dodamo nekategorisane puteve koje radi sama opština onda toj proceni možemo slobodno dodati još 50 kilometara. Svi u Grockoj danas mogu da kažu da se nikad više nije radilo, što pokazuje da nam je ova opština važna. Grocka je u proteklom periodu bila zapostavljena, ali ne samo ona već i druge prigradske opštine. Naša politika jeste da se u njih više ulaže, pa tako sada Direkcija za građevinsko zemljište u prigradske opštine ulaže četiri puta više novca nego do 2013. godine. Mi želimo da svi građani Beograda budu jednaki, a to znači da svi moraju da imaju put, kanalizaciju, vodovod i prevoz – kazao je Vesić.

Dragoljub Simonović je naveo da se promene mogu videti na svakom koraku.

– Na teritoriji opštine trenutno ima devetnaest gradilišta na kojima se sređuje putna i vodovodna mreža, a uređuju se i kanali i potoci. Takođe, radi se mnogo i u zonama škola kako bi se poboljšala bezbednost. Prevoz je umnogome kvalitetniji – istakao je Simonović.

On je ocenio da u poslednjih pola veka nije urađeno kao u poslednjih pet godina, precizirajući da je lane asfaltirano skoro 140 kilometara puteva, ove još 50 kilometara, nabavljene su i protivgradne rakete, što se odrazilo na odličan rod, a deo Vrčina dobio je vodovod.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;