INFONET-468X60-BANNER

Savski most spaja Blok 70a i Adu

12.09.2018. | S.B.M. | Novosti

Savski kej u Bloku 70a biće uređen kao Sava promenada, a Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda će rebalansom budžeta odvojiti novac za ovo uređenje. Ovde će biti izmešten i Stari Savski most, koji će spojiti blokove sa Adom Ciganlijom - najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Prema njegovim rečima, radovi na uređenu promenade će moći da počnu u roku od šest meseci do godinu dana.

- U ovom kraju biće postavljen Stari Savski most, koji će povezivati Novi Beograd sa Adom Ciganlijom - kaže Vesić. - Trenutno CIP radi projekat, a kada ga završi, znaćemo tačnu lokaciju. Plan je da se ovde napravi i veliki parking za građane. Postavljanjem Starog Savskog mosta, do Savskog jezera mnogo brže će dolaziti građani Novog Beograda, Zemuna i Borče.

Vesić je kazao i da se radovi na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine do Nušićeve ulice, privode kraju i da će drveće biti posađeno u drugoj polovini oktobra.

- Danas je to pravi trg koji će biti potpun kada na njemu bude postavljeno obeležje Milanu Mladenoviću. Dom omladine Beograda, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, raspisaće tokom jeseni umetnički konkurs za idejno rešenje spomen-obeležja Milanu Mladenoviću. Verujem da će ovaj konkurs biti izazov mladim umetnicima da učestvuju na njemu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;