INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi bulevar menja Novi Sad

11.09.2018. | Tanjug

Ulaz u Novi Sad će izgledati drugačije kad se završi druga faza Sentandrejskog bulevara i kada se završi kružna saobraćajnica. To je istakao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je, sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, obišao radove na izgradnji Sentandrejskog bulevara, a nakon toga su održali i sednicu Radne grupe za koordinaciju infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine.

- Ulaz u Novi Sad će izgledati drugačije kad se završi druga faza ovog projekta i kada se završi kružna saobraćajnica, koja će prikupljati saobraćaj iz pravca Srbobrana, Temerina i Bečeja - rekao je Mirović prilikom obilaska radova.

On je naglasio da će stanovnicima ovog dela Novog Sada uskoro cena placeva i nekretnina porasti, jer će oni živeti na bulevaru, tri kilometra od centra grada, a ne u prigradskom naselju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Za godinu-dve ćemo do ovog dela grada dolaziti preko još jednog novog mosta na kanalu. Izgradiće se četiri trake sa uređenim saobraćajnicama i pešačkim biciklističim stazama. To je privilegija koju nemaju mnogi gradovi u Evropi - istakao je Mirović.

Vučević je rekao da će ovaj bulevar potpuno promeniti konfiguraciju ovog dela Novog Sada.

- Projekat izgradnje Sentandrejskog bulevara je jedna od najvećih investicija u gradu. Grade se režijske saobraćanjice, parking-mesta, kanalizacija i javna rasveta - kazao je Vučević.

Ministarka Zorana Mihajlović je istakla da su Putevi Srbije u prethodne tri godine uložili devet milijardi dinara u rehabilitaciju i rekonstrukciju puteva u Vojvodini.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;