INFONET-468X60-BANNER

Nelegalna gradnja na Dedinju mogla da uništi celo naselje

20.08.2018. | Novosti

Nelegalna gradnja na Dedinju u Ulici Aleksandra Stamboliskog 20, pretila je da pokrene klizište u celom naselju. Međutim, posle akcije Komunalne policije i Građevinske inspekcije je prekinuta. U nedelju popodne inspektori su izašli na teren, a tamo zatekli radnike koji obavljaju poslove bez obzira na to što je neradni dan. Takođe, na gradilištu nije bilo nikakvog znaka o radovima, investitoru niti tome šta se gradi na pomenutoj lokaciji. Dežurni građevinski inspektor Đorđo Buha izašao je na pomenutu lokaciju, konstatovao činjenično stanje i popisao zatečena lica na gradilištu. Sa opštine Savski venac intervenisala je inspektorka Marina Šibalić.

Prema informacijama iz katastra, kao vlasnik se pominje izvesni Manojlović Miljan. Tokom boravka na terenu saznato je da je dotični gospodin u inostranstvu, pa nije u mogućnosti da dođe i reši problem, te objasni o čemu je reč.

Ipak, rekordnom brzinom je rešen problem, sprečena je tragedija koja je mogla da nastane zbog potencijalnom pokretanja klizišta, a nadležne službe su dobro obavile svoj posao.

Nelegalno gradilište će biti zatvoreno. U zapisniku je navedeno da je na lokaciji zatečeno neobeleženo gradilište bez prisustva odgovorne osobe. Takođe, zatečene su i dve građevinske mašine i dva kamiona.

Naloženo je da se istog trenutka obustavi izvođenje radova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;