INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gornji Milanovac nastavlja da ulaže u putnu infrastrukturu

26.07.2018. | M. Bošnjak | Novosti

Ovogodišnja građevinska sezona u rudničko-takovskom kraju će, kada se računaju samo radovi na putnoj infrastrukturi, koštati ukupno 122 miliona dinara - potvrdilo je Opštinsko veće u Gornjem Milanovcu. Kako je precizirano, za asfaltiranje ulica u gradu će iz lokalnog budžeta ukupno biti izdvojeno 24, za savremeno „presvlačenje" lokalnih puteva po selima 40, a za uređenje nekategorisanih trasa 58 miliona dinara.

- Trenutno za šest i po miliona planiramo asfaltiranje dva lokalna puta: u MZ Lipovac, u predelu Prekići, te u MZ Varnice, prema Zagrađu. Od svih nekategorisanih, sada će biti asfaltirani putevi Rudnik - Brezovica, Donja Crnuća - Živkovića brdo, Vraćevšnica - Prnjavor, Ozrem - Etno selo, Dragolj - Radojičići, te Lunjevica - Vidojevići. Ostali novac će biti utrošen po fazama - najavljuju predsednik opštine Dejan Kovačević i načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i investicije Dušica Nešović.

U ovogodišnjem programu (pre)uređenja gradskih saobraćajnica, prioritet su radovi u Železničkoj ulici, vredni 5,7 miliona, koji će na deonici od fabrike „Zvezda Helios" u južnoj industrijskoj zoni, do zanatskog centra kod raskrsnice te saobraćajnice sa Ulicom vojvode Živojina Mišića podrazumevati potpunu rekonstrukciju. Upravo ta raskrsnica, koja je sada semaforizovana, ubuduće bi trebalo da bude kružni tok.

- Ovi radovi su nepohodni da bi se poboljšali uslovi odvijanja saobraćaja u tom delu grada, odnosno povećala propusna moć te raskrsnice. Jer, godinama su upravo na njoj velike gužve, naročito u saobraćajnim „špicevima", kada vozila neretko formiraju kolonu koja se proteže čak i do Ibarske magistrale. S obzirom na to da zagušenju doprinosi i blizina međugradske autobuske stanice, planiranje preuređenja je povereno preduzeću Urbanprojekt iz Čačka, a organizovaćemo i javni uvid. Uskoro će započeti i uređenje drugog dela Železničke ulice, od budućeg kružnog toka do njenog ukrštanja sa glavnom Ulicom kneza Aleksandra - zaključuje prvi čovek lokalne samouprave Dejan Kovačević, naglašavajući da po ulaganjima u infrastrukturu Gornji Milanovac uveliko nadmašuje neke druge, veće i bogatije opštine u Srbiji.

- Ne samo oni koji su sada nabrojani, već i svi drugi lokalni putevi će uskoro, u etapama, biti sređivani i osposobljavani za lakši i bezbedniji saobraćaj. Biće rekonstruisan i most u selu Lunjevica, oštećen još 2014. tokom velikih poplava - najavljuje Dejan Kovačević.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;