INFONET-468X60-BANNER

Uskoro izgradnja nove zgrade Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu

19.07.2018. | eKapija

Studentski kulturni centar u Novom Sadu (SKCNS) planira izgradnju novog objekta na 5.000m². Buduća trospratnica nići će na mestu postojećeg montažnog objekta Studentskog centra, a između ostalog služiće i za spremanje i posluživanje hrane za studente.

U SKCNS za eKapiju zasada nisu mogli da preciziraju kada će krenuti njegova izgradnja, kao ni kolika će biti vrednost ove investicije.

- Još je rano za odgovor na ovo pitanje i trenutno smo u postupku javne nabavke za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju SKC – rekao je Obrad Škrbić, direktor Studentskog kulutrnog centra Novi Sad.

Tender za izradu projektno tehničke dokumentacije otvoren je do 23. jula do 11:00h.

Kako se precizira u konkursnoj dokumentaciji, rušenje postojećeg montažnog objekta Studentskog centra, ukupne bruto građevinske površine 585m², predviđeno je Planom detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa u Novom Sadu, usvojenog aprila prošle godine, a nova zgrada koja će biti izgrađena na njegovom mestu, imaće tri sprata i suteren.

Novoprojektovani objekat kulturnog centra trebalo bi da sadrži menzu sa savremeno opremljenom kuhinjom, prostorije Udruženja Studentskog kulturnog centra, salu za održavanje stručnih seminara, kurseva, koncerata i predavanja, prostorije za nastavnička i studentska udruženja, te čitaonicu sa bibliotekom za studente.

Izgradnjom novog restorana kapaciteta oko 7.000 obroka sa dve linije podele i većom salom za ručavanje koja bi imala oko 90 stolova i 360 stolica trebalo bi da bude rešen i sadašnji problem nedovoljnog kapaciteta prostora za obedovanje akademaca. Restoran će se prostirati na 1.200m², što je za oko 500 kvadrata više od postojećeg, a kuhinja sa pratećim objektima biće izgrađena u suterenu.

Na prvom spratu budućeg objekta potrebno je predvideti prostor za izložbenu galeriju, kafe bar, kancelariju za upravu, i salu amfitetarskog tipa sa tribinama, kapaciteta 200 mesta.

Drugi sprat potrebno je projektovati za potrebe Udruženja Studenstkog kulturnog centa, te isplanirati prostor za hor, igrački ansambl, sale za orkestre, dok će se na trećem, poslednjem spratu, nalaziti čitaonica sa bibliotekom za smeštaj oko 85 studenata, površine oko 300m².

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;