INFONET-468X60-BANNER

U novosadske toplovode biće uloženo milijardu i 70 miliona dinara

15.06.2018. | Nataša Radman | RTV

Novosadska toplana uveliko se priprema za predstojeću grejnu sezonu. Rekonstrukcija toplovoda u ulici Mileve Marić na Novom Naselju počela je juče (14.06.2018) a radovi su i na Bulevaru oslobođenja, kao i u delu Podbare. Ove godine Toplana će u revitalizaciju vrelovoda uložiti milijardu i 70 miliona dinara.

Počeli su pripremni radovi za zamenu dotrajalih cevi toplovoda u Ulici Mileve Marić na Novom Naselju. Obeležena je trasa toplovoda a stigle su i mašine za kopanje. Biće zamenjeno dva i po kilometra cevi, a rok za završetak radova je 20. avgust. Sa novim toplovodom u zimu će ući i stanari ulice Stanoja Stanojevića, gde radovi uveliko traju.

- Počinjemo sa rekonstrukcijom 850 metara trocevnog vrelovoda na Novom Naselju, tačnije u Ulici Mileve Marić, od broja 7 do broja 66, prilikom čega će biti zamenjeno čak 2.550 metara cevi. Zbog ovih radova privremeno je stupila izmena režima saobraćaja, tačnije ulica Mileve Marić postaje jednosmerna u pravcu ka Bulevaru kneza Miloša - kaže Ivana Stanimirović portparolka JKP Novosadska toplana.

Za predstojeću grejnu sezonu Novosadska toplana priprema i vrelovod na Podbari. U toku je rekonstrukcija u bloku ulica Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Šumadijske. Zbog radova privremeno je zabranjen saobraćaj u delu Trga republike, a ulica Miloša Bajića postala je privremeno slepa ulica. Rekonstrukcija vrelovoda na Podbari trebalo bi da bude završena sredinom avgusta

Krajem prošlog meseca počela je i rekonstrukcija vrelovoda na Bulevaru oslobođenja. Biće obnovljeno 550 metara trase vrelovoda, a radovi bi trebalo da budu završeni u drugoj polovini jula.

Milijardu i 70 miliona dinara je izdvojeno ove godine samo za radove na rekonstrukciji i revitalizaciji toplovodne mreže, uverili smo se godinama unazad da su radovi na vrelovodnoj mreži najzaslužniji odnosno najzahvalniji za nesmetanu kontinuiranu isporuku toplotne energije.

- Radiće se još tokom leta, u drugoj polovini narednog meseca radićemo u samom centru grada, dakle krećemo od ulice Modene, preko Žarka Zrenjanina, ulazimo u Stražilovsku ulicu, sve do Radničke ulice radićemo i na Bulevaru cara Lazara, u planu je i Kineska četvrt, kao i Klinički centar - kaže Ivana Stanimirović, portparolka JKP Novosadska toplana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;