INFONET-468X60-BANNER

Humanost na delu: Tradeunique centar donirao paketiće deci na Institutu za majku i dete

08.01.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Period novogodišnjih praznika je period kada darujemo, kada smo zajedno sa svojom porodicom, kada prepoznajemo dobro u ljudima i sebi. Taj period posebno je emotivan za decu koja nisu u svojim domovima i koja se bore za ono najvrednije - za sopstveni život. Stoga su humanitarne akcije brojnije i krajnji cilj im je da oboleloj deci izmame osmeh na lice.

Tradeunique centar iz Inđije donirao je paketiće za decu sa odeljenja hematologije Instituta za majku i dete u Beogradu. Reč je o mališanima uzrasta do 18 godina koja se bore sa najtežim oblicima bolesti i koja će novogodišnje praznike provesti u bolničkim uslovima.

- Reč je o deci-borcima koja su veoma hrabra i zaslužuju da sa osmehom na licu dočekaju Novu godinu, kao i svi njihovi vršnjaci. Paketići koje je donirao Tradeunique centar iz Inđije njima su ulepšali ove predpraznične dane. Ova akcija pokazala je da humanih ljudi i dalje ima među nama - istakao je Dragomir Đokić, hematolog.

Stojan Radeka jedan je od mališana koji su dobili paketiće koje je Institutu donirala kompanija Tradeunique. Stojan je hrabri dečak koji se godinu i po dana leči od leukemije, ali ga to ne sprečava da bude heroj ove humane priče, u kojoj je i sam učestvovao.

Olgica Latinović, vlasnica kompanije Tradeunique istakla je da je u pitanju samo jedna od brojnih akcija i da će sa istim nastaviti i u budućnosti.

- Više puta smo učestvovali u sličnim akcijama, ali ne na ovaj način i ne na Institutu za majku i dete. Izuzetno sam ponosna što smo pripremili ove poklone i kada smo ih podelili i videli osmehe na deci bili smo zaista presrećni. Iskoristili smo priliku da im čestitamo Novu godinu i poželeli smo im pre svega dobro zdravlje i da se što pre vrate svojim porodicama. Mi ćemo i u buduće sigurno nastaviti da pomažemo, i to ne samo poklon paketima, nego opremom i lekovima, a dodala bih i da je ovo što sam doživela ovde moj najlepši novogodišnji poklon - rekla je vlasnica Tradeunique kompanije.

Branislav Divnić, menadžer kompanije Tradeunique podsetio je na detalje akcije koju su organizovali istakavši da su pomenuta kompanija i TQ šoping centar u Inđiji za pomenutu akciju dobili podršku celog grada.

- Tradeunique i naš TQ šoping centar su odličili da naprave akciju gde nas je podržao naš grad, a pre svega kompanija koja je finansirala ceo projekat. Ponosan sam na građane Inđije koji su se odazvali akciji i tako smo uspeli da napravimo prvi korak u saradnji sa Institutom za majku i dete i nadam se da će se ona nastaviti i u budućnosti. Osim glavnog donatora, želeo bih da istaknem i da je i dečija radionica svojim radom, praveći čestitke i razne druge poklone koje je prodavala- donirala novac, kao i deca osnovnih škola - kaže Divnić.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje objavljenim početkom 2017. godine, od malignih bolesti u Srbiji je obolelo 334 dece do 19 godina, a najzastupljeniji oblici raka su leukemije, tumori mozga i limfomi. Tri grupe oboljenja - leukemije, tumori mozga i limfomi čine najčešće zastupljenje maligne bolesti u dečjem uzrastu, odnosno gotovo polovinu svih malignih bolesti dečjeg uzrasta i upravo te bolesti najčesći su razlog smrti. Leukemije su najčešće maligne bolesti u dečijem uzrastu, od kojih boluje 30 odsto obolele dece, slede tumori mozga sa 11,5 odsto i limfomi sa šest odsto.

Inače, u svetu godišnje više od 160.000 dece oboli od nekog oblika malignog tumora, a više od 90.000 dece umre od nekog oblika raka, koji kod dece čini do četiri odsto svih malignih bolesti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;