Vranje dobija atletski stadion

17.11.2017. | Milan Zdravković | Jugmedia

Gradsko veće u Vranju, usvojilo je idejno arhitektonsko rešenje za rekonstrukciju i uređenje dela gradskog Sportsko-rekreativnog centra, a novi izgled obilovaće raznim rekreativnim sadržajima u ovom sportskom kompleksu. Početak radova očekuje se tokom naredne godine, nakon pribavljanja svih potrebnih građevinskih  dozvola, dok je cena celokupne investicije još uvek nepoznata.

Idejno rešenje uradila je projektantska kuća Kapa projekt iz Niša po sprovedenom tenderu. Nezavidno stanje ovog svojevrsnog kutka za rekreaciju i sport, karakteriše manjak, čak i nepostojanje pratećih objekata, zbog čega je neophodan ozbiljan pristup kada se radi o rekonstrukciji i revitalizaciji ove lokacije.

Prvi korak ka tome već je načinjen tokom leta, kada je Zavod za urbanizam Vranje izradio urbanistički projekat, što je stvorilo uslove za dalju realizaciju koja pre svega podrazumeva idejno rešenje.

Ono po čemu se ističe ovaj projekat, sudeći po održanoj prezentaciji jeste izgradnja više stadiona, od kojih će projektovani centralni, imati  uslova za više sportova.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- To će biti atletski stadion sa osam trkačkih staza, sa prostorom za skakačke i bacačke sportove, a unutar atletske stadion nalaziće se fudbalski stadion. Oko stadiona će se još naći i staza za rolere, dok će u gornjem delu biti izgrađen stadion za rukomet i mali fudbal, dva terena za odbojku na pesku i košarkaški stadion - navodi  Čedomir Marković, gradski većnik za infrastrukturu, urbanizam i komunalnu delatnost.

Za severni deo, u kome se trenutno nalazi park, planirano je obogaćivanje zelenog fonda uz uređenje postojećeg stanja. Projektom je predviđena i izgradnja skejt i adrenalinskog parka u okviru koga će biti postavljena i alpinistička stena. Poreg novog igrališta za najmlađe, biće postavljen i urbani mobilijar, najavljuju iz gradskog rukovodstva.

S obzirom da je ovo veliki projekat u finansijskom smislu, grad kao investitor zahteva faznu izgradnju čitavog kompleksa, a trenutno predstoji procena vrednosti ovog poduhavata.

- Predviđene su tri faze igradnje, a predstoji nam izrada tehničke dokumentacije koja je u toku, kao  i pribavljanje građevinskih dozvola kako bi sve to kasnije mogli da projektujemo u budžet - kaže Marković i dodaje da će grad za sredstva aplicirati kod resornih minstarstva ali i kod raznih međunarodnih institucija i donatora .

Prema  njegovim rečima, ceo komleks biće ograđen i  obezbeđen video nadzorom, kao i savremenim telekomunikacionim instalacijama i rasvetom.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

HICAD
HICAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...