INFONET-468X60-BANNER

Vranje dobija atletski stadion

17.11.2017. | Milan Zdravković | Jugmedia

Gradsko veće u Vranju, usvojilo je idejno arhitektonsko rešenje za rekonstrukciju i uređenje dela gradskog Sportsko-rekreativnog centra, a novi izgled obilovaće raznim rekreativnim sadržajima u ovom sportskom kompleksu. Početak radova očekuje se tokom naredne godine, nakon pribavljanja svih potrebnih građevinskih  dozvola, dok je cena celokupne investicije još uvek nepoznata.

Idejno rešenje uradila je projektantska kuća Kapa projekt iz Niša po sprovedenom tenderu. Nezavidno stanje ovog svojevrsnog kutka za rekreaciju i sport, karakteriše manjak, čak i nepostojanje pratećih objekata, zbog čega je neophodan ozbiljan pristup kada se radi o rekonstrukciji i revitalizaciji ove lokacije.

Prvi korak ka tome već je načinjen tokom leta, kada je Zavod za urbanizam Vranje izradio urbanistički projekat, što je stvorilo uslove za dalju realizaciju koja pre svega podrazumeva idejno rešenje.

Ono po čemu se ističe ovaj projekat, sudeći po održanoj prezentaciji jeste izgradnja više stadiona, od kojih će projektovani centralni, imati  uslova za više sportova.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- To će biti atletski stadion sa osam trkačkih staza, sa prostorom za skakačke i bacačke sportove, a unutar atletske stadion nalaziće se fudbalski stadion. Oko stadiona će se još naći i staza za rolere, dok će u gornjem delu biti izgrađen stadion za rukomet i mali fudbal, dva terena za odbojku na pesku i košarkaški stadion - navodi  Čedomir Marković, gradski većnik za infrastrukturu, urbanizam i komunalnu delatnost.

Za severni deo, u kome se trenutno nalazi park, planirano je obogaćivanje zelenog fonda uz uređenje postojećeg stanja. Projektom je predviđena i izgradnja skejt i adrenalinskog parka u okviru koga će biti postavljena i alpinistička stena. Poreg novog igrališta za najmlađe, biće postavljen i urbani mobilijar, najavljuju iz gradskog rukovodstva.

S obzirom da je ovo veliki projekat u finansijskom smislu, grad kao investitor zahteva faznu izgradnju čitavog kompleksa, a trenutno predstoji procena vrednosti ovog poduhavata.

- Predviđene su tri faze igradnje, a predstoji nam izrada tehničke dokumentacije koja je u toku, kao  i pribavljanje građevinskih dozvola kako bi sve to kasnije mogli da projektujemo u budžet - kaže Marković i dodaje da će grad za sredstva aplicirati kod resornih minstarstva ali i kod raznih međunarodnih institucija i donatora .

Prema  njegovim rečima, ceo komleks biće ograđen i  obezbeđen video nadzorom, kao i savremenim telekomunikacionim instalacijama i rasvetom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;