INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Održana prva Wienerberger Konferencija za arhitekte i projektante u Beogradu

08.09.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Dana 6. septembra 2017. godine u hotelu „Radisson BLU“ u Beogradu održana je prva „Konferencija za arhitekte i projektante“ koju je organizovala kompanija Wienerberger. Kompanija Wienerberger je najveći svetski proizvođač opekarskih proizvoda i od 2014. godine prisutna je na tržištu Srbije dok sama kompanija postoji već skoro 200 godina.

Na Konferenciji je učestvovalo 200 učesnika iz cele Srbije a gostima su se predstavili predavači iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Sam odabir lokacije za Konferenciju je vrlo specifičan. Hotel „Radisson“ odiše specifičnim detaljima koji su fantastičan primer upotrebe opeke u modernoj arhitekturi.

Tomislav Ćurković, arhitekta iz Hrvatske, učesnicima je predstavio benefite opeke u građevinarstvu. Njegova tema „Another brick in the wall“ je slušaoce veoma zaintrigirala.

Slika 1. Predstavnici kompanije sa predavačima

Jedan od predavača bio je i gospodin Branislav Mitrović, arhitekta iz Beograda. Njegov opus urađenih projekata je impresivan a broj nagrada kreće se već iznad 90, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Njegovom prezentacijom „Integracija moderne arhitekture i prirodnog okruženja“ ponovo je skrenuta pažnja na jednu od najčešćih tema današnjice a vezana je za očuvanje prirode.

Konferenciju je zatvorilo predavanje cenjenog arhitekte iz Slovenije, Nandea Korpnika. On je, u saradnji sa Wienerberger-om, projektovao prvu e4 kuću u Sloveniji, jedan od najvećih projekata na kojem ova kompanija radi. Kuća e4 predstavlja kuću gotovo nulte energije.

Gostima su se sem predavača predstavili i rukovodioci kompanije Potisje Kanjiža, koja je članica Wienerberger grupacije. Ištvan Jenei, generalni direktor kompanije smatra da su ovakvi stručni skupovi veoma važni i pravi su pokazatelj da su ljudi i dalje veoma zainteresovani za edukaciju. Kompanija Potisje je oduvek bila lider ne samo u kvalitetu proizvoda, već i u odnosu sa svim partnerima i saradnicima sa kojima već dugi niz godina održava dobre odnose. U kompaniji najavljuju još niz ovakvih događaja koji će doprineti jačanju saradnje sa svim partnerskim grupama u regionu.

Slika 2. Konferencija

Ivan Vujisić, direktor prodaje i marketinga, smatra da je kompanija Wienerberger veoma okrenuta inovacijama i razvoju te da će se uvek truditi da tržištu ponudi nešto što će biti zanimljivo i korisno arhitektama i projektantima, ali i investitorima.

Prisutnima se obratio i Ivan Rašković, član Upravnog Odbora Udruženja Arhitekata Srbije.

Kompanija Wienerberger planira još mnoge događaje ovakvog karaktera jer je neophodno da se razmenjuju mišljenja i iskustva kako bi se unapredila svest o određenim mogućnostima i potencijalnim problemima koji mogu nastati u poslu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;