Počela gradnja novog naselja „Zemunske kapije”

10.07.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović obišla je danas (10.07.2017) radove na izgradnji novog naselja „Zemunske kapije“, na prostoru nekadašnje kasarne „Aleksa Dundić“ u Zemunu, na kojima je angažovano ukupno devet kompanija, a sve su domaće i nalaze se na „beloj listi”.

- U radovima učestvuju samo domaće kompanije, a sve su sa bele liste, odnosno liste na kojoj se nalaze kvalitentni izvođači i projektanti. Zato očekujem da se sve uradi u roku i dobrom kvalitetu - poručila je Mihajlovićeva prilikom obilaska najavljujući da će radove na ovom gradilištu ponovo obilaziti.

Prema njenim rečima, gradilište na prostoru bivše kasarne „Aleksa Dundić” je najbolji primer kako treba, kroz angažovanje domaćih kompanija, podizati građevinsku industriju i njen udeo u BDP-u.

- Danas smo ovde da pokažemo kako izgleda na delu sve što smo stvorili kroz zakone i sistem. Ovde smo da pokažemo primer uređenog gradilišta koje pomaže da povećavamo udeo ove grane u BDP-u - poručila je potpredsednica Mihajlović.

Ona je podsetila da je građevinska industrija Srbije nekada bila poznata širom sveta, a da je u proteklih 10 godina mnogo pretrpela. Zato je resorno ministarstvo dalo sebi zadatak, ističe Mihajlovićeva, da poveća udeo građevinarstva u BDP-u sa sadašnjih pet na sedam odsto do 2020. godine.

- Cilj nam je da naša građevinska industrija ponovo bude poznata širom sveta i u Srbiji. U tome nam pomažu projekti poput ovog, na kojem je investitor Građevinska direkcija Srbije, a izvođači domaće kompanije - rekla je potpredsednica Vlade.

Prema njenim rečima, Direkcija je od 2000. godine izgradila oko 10.000 stanova, a vrednost nekretnina je oko milijardu evra. GDS, dodaje ona, iz sopstvenih sredstava ulaže u razvoj, ne uzima novac od države za projekte, tendere, što je veoma važno.

Procenjena vrednost projekta izgradnje naselja „Zemunske kapije“ na prostoru nekadašnje kasarne „Aleksa Dundić“ u Zemunu, iznosi 100 miliona evra.

Direktor GDS-a, Nebojša Šurlan kaže da će po završetku projekta u ovom naselju biti 1.700 stanova, od 30 do 95 kvadrata, a radovi će se izvoditi fazno.

- U septembru će biti ponuđeno 320 stanova na prodaju u tri objekta, a dok za završetak radova je septembar 2018. godine. Prva useljenja očekujemo u novembru naredne godine - rekao je Šurlan.

 

 
Share |

Komentari: 1

Siva 12.07.2017 23.23.58

Preeeevelika vam je cena 1300-1500e bez PDV za tu lokaciju i taj tip gradnje. Preterali ste! Da je cena ko za Stepu, pa i ajde, al ovo je baš MNOGO! Za toliki novac može da se nađe stan i bliže civilizaciji.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...