INFONET-468X60-BANNER

Počela izgradnja zgrade Hitne pomoći u Novom Sadu

02.03.2017. | Z.Delić | Dnevnik

Jedan od kapitalnih projekata koji će se u Novom Sadu realizovati u saradnji s Pokrajinom je izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Radovi na Telepu su počeli, ograđuje se prostor i počela je priprema terena. U budžetu Novog Sada za tu investiciju, uz sufinansiranje iz budžeta Vojvodine, obezbeđeno je 535 miliona dinara. Zgrada Hitne pomoći biće sagrađena na uglu Bulevara patrijarha Pavla, Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca, na parceli većoj od 3.000 kvadrata. Imaće tri sprata, ukupne površine 2.700 kvadrata i veliku garažu od 2.300 kvadrata.

Kako je istakao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Grad je na tom projektu uštedeo 90 miliona dinara na javnoj nabavci, a AP Vojvodina sufinansiraće ga s 204 miliona dinara.

U sklopu zgrade predviđeno je da u prizemlju objekta budu ogranak Apotekarske ustanove „Novi Sad” i nadstrešnica za zaustavljanje interventnih vozila. U zgradi će javni sadržaji - ambulante i ogranak apoteke biti u prizemlju, kao i ulazni hol u zgradu Hitne pomoći, dok su drugi sadržaji planirani na višim etažama. Tako bi na prvom spratu trebalo da bude Edukativni centar za obuku zaposlenih u slučaju masovnih nesreća i elementanrih nepogoda, kao i deo za smeštaj potencijalno ugroženih u slučaju takvih nesreća. Trijažno-distributivni centar i kancelarijski prostor biće na drugom spratu, a na trećoj etaži prostor za upravu i administraciju. Parkiranje sanitetskih vozila, kao i njihovo tehničko i higijensko održavanje, odvijaće se u poluukopanoj garaži na dva nivoa spratnosti, odnosno u suterenu i prizemlju. Slobodne površine na parceli biće ozelenjene. Ulaz u kompleks Hitne pomoći planiran je s Bulevara patrijarha Pavla i iz Jastrebačke ulice. Pešačke staze su predviđene bez barijera, s rampama gde je to potrebno, radi lakšeg kretanja lica s posebnim potrebama.

Novosadsko preduzeće Graditelj NS, čiji radnici vredno rade na terenu, izgradiće zgradu za malo više od 341 milion dinara, bez PDV-a, zajedničkim snagama s više preduzeća, kako je to i naznačilo u javnom oglasu. Ugovor koji je Graditelj NS potpisao sa Zavodom za izgradnju grada u likvidaciji važi godinu dana.

Na zgradu Hitne pomoći čekalo se deset godina, otkako je Služba hitne medicinske pomoći izdvojena iz Doma zdravlja. Mašine su na terenu pa se očekuje da se investicija realizuje po planu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;