INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Skyline Belgrade“ na mestu nekadašnjeg saveznog MUP-a

26.01.2017. | Beta

Projekat „Skyline Belgrade" koji će se sastojati od tri kule poslovno-stambenog prostora, a čija će gradnja početi u avgustu ili septembru na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a, biće novi simbol glavnog grada, najavili su danas izraelski investitori.

Investitor, kompanija AFI Europe, uložiće u projekat 200 miliona evra, a prema rečima gradnonačelnika Siniše Malog, novo znamenje grada u Ulici kneza Miloša biće prilika da se gradski arhitekta Milutin Folić upiše u istoriju grada.

„Skyline Belgrade" imaće 64.000 metara kvadratnih stambeno-poslovnog prostora, maloprodajne objekte, pijacu, podzemni parking na pet nivoa, a povezivaće i Gazela park, koji će biti u njegovom sastavu i autoput E 75.

Projekat će biti izgrađen u dve faze, rekao je izvršni direktor projekta Adir El Al na konferenciji za novinare i precizirao da će prva faza trajati dve i po godine, a druga, kako je dodao, koja zavisi od tržišne situacije, biće gotova za godinu do godinu i po.

Slika. Budući izgled „Skyline Belgrade" (preuzeto sa www.beta.rs)

- Završetak gradnje se očekuje za četiri do pet godina - precizirao je El Al i dodao da će se graditi po pravilima zelene gradnje.

Prema rečima glavnog arhitekte projekta Ami Moora, poslovna kula će imati 28 spratova, a rezidencijalne 16-17 i 22.

U okviru projekta predviđena je izgradnja 34.000 kvadratnih metara stambenog prostora, 30.000 poslovnog prostora, kao i 4.000 za maloprodajni prostor.

Pored gradnje kompleksa u Ulici Kneza Miloša, park kod mosta Gazela biće preuređen u jedinstvenu zelenu oazu.

Na konferenciji za novinare predstavljen je novi projekat iz svih uglova, snimljen dronom.

El Al je rekao da je kompanija preuzela lokaciju od prethodnog vlasnika, i da je za to plaćeno 12 miliona evra.

Prema njegovim rečima, u drugoj polovini godine, investitor, koji je u Srbiji od 2005. godine, otvoriće predstavništvo, čime će početi prodaja stanova i iznajmljivanje prostora.

- AFI Europe je među prvim stranim investitorima koji su došli u Srbiju, što potvrđuje da menadžment veruje u srpsku ekonomiju - rekao je El Al i dodao da je kompanija već izgradila „Airport city“ i prvi kondominijum u Beogradu koji se i dalje proširuje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;