INFONET-468X60-BANNER

Smenjen Dragoslav Šumarac

19.12.2016. | S. Vukašinović | Blic

Skupština Inženjerske komore Srbije smenila je juče (18.12.2016) Dragoslava Šumarca, bivšeg ministra građevinarstva i visokog funkcionera DS-a, sa mesta predsednika i na ovo mesto izabrala Gligora Obrenovića, saznaje Blic.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Tako je posle 13-to godišnje vladavine ovom institucijom, Šumarac izgubio podršku organizacije koju je sam stvorio. Doduše, većina je bila tesna jer je Obrenović imao samo tri glasa više. Izvor "Blica" tvrdi da je sednica bila izuzetno burna i da je Šumarac poraz izuzetno tesko primio.

- Osetio se izdanim od organizacije koju je stvorio jer su mu na teret kolege stavile mnoge nepravilnosti, uključujući i to da je komoru privatizovao tako što je sam sebi isplaćivao astronomske honorare. Sve ovo počelo je još pre dve godine kada se grupa inženjera pobunila jer su smatrali da se veliki budžet ove strukovne organizacije, koji iznosi godišnje oko 250 miliona dinara, ne koristi adekvatno i tražili su od Ministarstva građevinarstva vanrednu kontrolu. Međutim, tada nisu uspeli da ga smene jer nisu imali većinu, ali danas jesu. Tako je Obrenović dobio 57 glasova, a Šumarac 54. Šumarac, ali i ljudi oko njega smatraju da je ovo politički obračun sa njim jer je on član DS i da je SNS hteo da postavljanjem svog čoveka na mesto predsednika Skupštine IKS preuzme ovu instituciju - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da je sa promenom rukovodstva izvesno da će doći i do promene statusa ove organizacije, odnosno da ima najave da će postati državna umesto strukovne institucije.

- Ima indicija i da će policija češljati rad ove institucije u prethodnom periodu, odnosno da li je bilo zloupotreba u korišćenju budžeta - kaže izvor Blica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;