INFONET-468X60-BANNER

Nagrađen softver "Klima opreme" za izbor klima komora i distributivnih elemenata

14.12.2009. | eKapija

Društvo za grejanje, hlađenje i klimatizaciju Saveza mašinskih i elektro inženjera i tehničara Srbije dodelilo je diplomu preduzeću "Klima oprema" za izuzetno vredan softver. Kompjuterski program za izbor klima komora i distributivnih elemenata prikazan je na Izložbi opreme i dostignuća u okviru 40. međunarodnog kongresa KGH u Sava centru koji je održan od 2. do 4. decembra, saopštila je "Klima oprema".

Program za izbor distributivnih elemenata razvijen je radi brzog i pouzdanog odabira tipa i veličine distributivnog elementa, a namenjen je prvenstveno projektantima kao pomoć pri projektovanju. Program prikazuje proračun efektivnih brzina mlaza, brzina u zoni boravka, padove pritiska, domet mlaza kao i ostalih aerodinamičkih, temperaturnih i akustičkih svojstava, navodi se u saopštenju.

Novi računarski program za odabir klima komora omogućuje lagan i brz odabir odgovarajuće veličine, tipa i sastava komore, prema zadanim parametrima i uslovima. Mnoštvo različitih opcija i ispisa olakšava i ubrzava postupak konstrukcije klima komore i pruža niz vrednih i neophodnih podataka o uređaju (tehničke karakteristike, buka, dimenzije, masa i sl.). Moguć je odabir svih vrsta klima komora: modularnih, podplafonskih, bazenskih, sa i bez direktne ekspanzije, sa lemelnim, pločastim ili rotacionim rekuperatorom.

Ovi programi se mogu preuzeti sa sajta www.klimaoprema.rs i besplatni su.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;