Izgradnja autobuskih terminusa na Novom Beogradu

06.07.2016. | Beobuild

Sa prvim danima jula krenula je izgradnja već najavljenih autobuskih terminusa na Novom Beogradu. Prema planu reorganizacije linija gradskog prevoza priprema se izmeštanje terminusa za veliki broj linija koje trenutno završavaju u centru grada. Tu se pre svega misli na linije prevoza koje terminišu na Trgu republike, ali i na pojedine linije minibusa i buduće linije elektrobuseva. Radi se o dva terminusa, jednom u okviru razdelnog ostrva u Ulici Vladimira Popovića, dok bi se drugi nalazio prekoputa „Skejtparka“ kod Brankovog mosta. Terminusi će biti građeni sukcesivno, gde ce prvo biti izgrađen onaj u Ulici Vladimira Popovića da bi nakon toga krenula gradnja terminusa na Ušću.

Stajalište i okretnica u bloku 20 imaće prilaz iz Ulice Milentija Popovića, internom saobraćajnicom pored hotela Hajat, dok se kao alternativni pravac ostavlja veza terminusa sa Zemunskim putem. U okviru prostora koji se prostire na preko 4.200 kvadrata planiran je odvojen deo za objekte otpravnika, toalete i ostale funkcije neophodne za rad terminusa. Terminus kod Brankovog mosta biće izgrađena uz desnu ivicu saobraćajnice, a vozila će mu pristupati iz Bulevara Nikole Tesle. Nakon toga, autobus će nastavljati ispod Brankovog mosta prema Sajmištu, do uključenja na most u pravcu ka centru.

Rok za završetak svih radova je 150 dana, dok je planirani početak korišćenja ovih okretnica početak naredne godine. Radove izvodi AR Gradnja, a ukupna vrednost posla se procenjuje na 35 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...