INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najveći tržni centar u zemlji nići će 2017.

29.06.2016. | B92

Izgradnja najvećeg tržnog centra u Srbiji trebalo bi da počne početkom 2017. godine. Lokacija je u Novom Sadu na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.

Očekuje se da će građevinska dozvola biti dobijena do kraja ove godine, izjavio je Nemanja Savčić, direktor razvoja novobeogradske firme Nepi Real Estate, iza koje je južnoafrički fond Nepi, koji je kupio parcelu.

- Plac na uglu dva bulevara, od bezmalo 33.000 kvadratnih metara, je plaćen u celosti. Uknjižen je prošle nedelje i prema kupoprodajnom ugovoru Nepi će ući u posed lokacije polovinom avgusta. Sledi proces dobijanja građevinske dozvole, a paralelno s tim radiće se urbnistički projekat za arhitektonsko rešnje i za to će biti objavljen međunarodni tender - ističe Savčić.

Po njegovim rečima, za objekat sa pet spratova, koji bi trebalo da ima oko 115.000 kvadrata, potrebno je godinu i po da bude izgrađen.

- Ne želimo da se poredimo sa „Spensom“, čija je površina oko 85.000 kvadrata i koji je manji u odnosu na objekat koji planiramo da podignemo. Biće to mesto gde će Novosađani imati prodavnice, zabavno-sportske sadržaje, poput bioskopa, restorana više vrsta, sportskih sala i sl. - ističe Savčić.

Parcelu je u aprilu novobeogradska firma Nepi Real Estate kupila po neverovatnih 3,8 milijarde dinara, što je najskuplje plaćen gradski plac, jer nema podataka da su investitori izdvojili više novca od ove sume. Savčić kaže da je nezahvalno govoriti o tome koliko će koštati izgradnja, ali procenjuje da bi to moglo biti više desetina miliona evra.

Južnoafrički fond Nepi se bavi izgradnjom tržnih centara i posluje u Rumuniji, Slovačkoj i Češkoj. Od izraelske kompanije Plaza kupio je šoping mol u našoj zemlji u Kragujevcu.

Osim što gradi centre, Nepi i upravlja izgrađenim objektima, pa Savčić kaže da tako planira da bude i u Novom Sadu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;