Gradi se Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

10.06.2016. | eKapija

U četvrtak, 9. juna, potpisan je ugovor sa izvođačem radova za drugu fazu izgradnje „Naučno-tehnološkog parka“ Univerziteta u Novom Sadu. Potpisnici ugovora bili su dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, direktor JUP Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd dr Goran Kvrgić i potpredsednik kompanije Italiana Costruzioni Luka Navara.

- Gradi se zgrada od 29.000 m² od čega će 10.000m² biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz našeg fakulteta i koje će tu zaposliti još oko 3. 000 novih inženjera - rekao je prof. dr Rade Doroslovački.

On je dodao da je od direktora kompanije Italiana Costruzioni dobio informaciju da će izgradnja početi u prvoj polovini jula.

- Ceo posao radićemo sa preduzećem Amiga sa kojim smo zajedno učestvovali na tenderu. Naša firma zastupljena je u Srbiji preko osam godina, i velika je čast što smo dobili priliku da radimo i u Novom Sadu, jer je to najznačajnija oblast za razvoj našeg poslovanja ovde – rekao je potpredsednik Italiana Costruzioni Luka Navara.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je naglasio da je ovo jedna od najvećih investicija u tom gradu u poslednjih deset godina, vredna oko 12,6 mil EUR.

Vučević je istakao i da bi, ukoliko budu ispoštovani svi rokovi, izgradnja trebalo da bude zavšena polovinom 2018.

 

 
Share |

Komentari: 1

mIlivoj 12.06.2016 22.28.06

Koliko je meni poznato radove za ovaj projekat je trebao da izvodi Zlatibor gradanja, medjutim , očito je da je neko strpao keš u džep pa dodelio da to rade drugi. Inače Zlatibor gradnja i Kej su već bili ogradili gradjevinsko zemljište, postavili svoje table... no kao što kod nas biva, ništa nije sigurno kad je koferče u pitanju, i garantujem glavom da ga je neko iz vlasti i dobio. Bruka..

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...