Presvlačenje starog bazena u Kanjiži

04.05.2016. | M. Mitrović | Dnevnik

Za predstojeću letnju sezonu stari bazen na kanjiškom kupalištu Štrand na obali Tise biće u potpunosti obnovljen sredstvima iz opštinske kase. Projekat za temeljnu rekonstrukciju bazena je urađen i sada je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova, a kako je najavljeno ovo značajno ulaganje u razvoju turističke infrastrukture, biće realizovano do prve polovine juna.

Načelnik opštinskog Odeljena za privredu, finansije i razvoj Robert Fejstamer napominje da je izrađena kompletna projektna dokumentacija za novu konstrukciju bazena, jer u stari objekat nije ulagano već dve decenije. U opštini se nadaju da će meštani i gosti u bazenu uživati već ovog leta, iako će radovi možda malo ući u kupališnu sezonu, ali će se ovim ulaganjem obezbediti uslovi da se sezona kupanja može produžiti.

www.pixabay.com

- Imalo se u vidu da se bazen nalazi u delu koji Tisa plavi prilikom većeg vodostaja, ali baš zbog toga predvideli smo da su delovi konstrukcije mobilni te da će na završetku sezone biti skladišteni na sigurno, a na početku naredne sezone ugrađivaće se za korišćenje. Ulaganje u obnovu bazena je više namenjeno za omladinu i za wellnes sadržaje. Proteklih nekoliko godina ulagali smo u izgradnju pontona i već ove sezone imaćemo na Tisi međunarodni pristan, a u Domu kajakaša takođe je u toku ulaganje u obezbeđenje uslova za funkcionisanje nastavno obrazovnog centra za potrebe sportista – kaže Fejstamer.

Za rekonstrukciju i obnovu bazena iz opštinske kase izdvojeno je 19,5 miliona dinara. Fejstamer napominje da je predviđeno da se investiura i u obnovu objekata nekadašnjem odmarališta „Potisja”, koje je sada neiskorišćeno, a ova i druga ulaganja trebalo bi da doprinesu da obala Tise u Kanjiži bude privlačna za posetioce iz ove sredine, ali i turiste sa strane.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...