Presvlačenje starog bazena u Kanjiži

04.05.2016. | M. Mitrović | Dnevnik

Za predstojeću letnju sezonu stari bazen na kanjiškom kupalištu Štrand na obali Tise biće u potpunosti obnovljen sredstvima iz opštinske kase. Projekat za temeljnu rekonstrukciju bazena je urađen i sada je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova, a kako je najavljeno ovo značajno ulaganje u razvoju turističke infrastrukture, biće realizovano do prve polovine juna.

Načelnik opštinskog Odeljena za privredu, finansije i razvoj Robert Fejstamer napominje da je izrađena kompletna projektna dokumentacija za novu konstrukciju bazena, jer u stari objekat nije ulagano već dve decenije. U opštini se nadaju da će meštani i gosti u bazenu uživati već ovog leta, iako će radovi možda malo ući u kupališnu sezonu, ali će se ovim ulaganjem obezbediti uslovi da se sezona kupanja može produžiti.

www.pixabay.com

- Imalo se u vidu da se bazen nalazi u delu koji Tisa plavi prilikom većeg vodostaja, ali baš zbog toga predvideli smo da su delovi konstrukcije mobilni te da će na završetku sezone biti skladišteni na sigurno, a na početku naredne sezone ugrađivaće se za korišćenje. Ulaganje u obnovu bazena je više namenjeno za omladinu i za wellnes sadržaje. Proteklih nekoliko godina ulagali smo u izgradnju pontona i već ove sezone imaćemo na Tisi međunarodni pristan, a u Domu kajakaša takođe je u toku ulaganje u obezbeđenje uslova za funkcionisanje nastavno obrazovnog centra za potrebe sportista – kaže Fejstamer.

Za rekonstrukciju i obnovu bazena iz opštinske kase izdvojeno je 19,5 miliona dinara. Fejstamer napominje da je predviđeno da se investiura i u obnovu objekata nekadašnjem odmarališta „Potisja”, koje je sada neiskorišćeno, a ova i druga ulaganja trebalo bi da doprinesu da obala Tise u Kanjiži bude privlačna za posetioce iz ove sredine, ali i turiste sa strane.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...