Konzorcijum "Euro-Asfalt" i "Strabag" gradi poddeonicu Klopče-Donja Gračanica

21.04.2016. | Indikator

Nakon što je Federalna vlada na poslednjoj sednici donela odluku o realizaciji projekta gradnje deonice auto-puta Drivuša-Donja Gračanica, poddeonica Klopče-Donja Gračanica, ukupne dužine 5,78 kilometara, u okviru koje će se graditi i tunel Pečuj, obznanjene su i informacije o izvođaču radova na ovoj poddeonici.

„Autoceste FBiH“ objavile su informaciju da je na tenderu raspisanom krajem prošle godine najjeftiniji i najpovoljniji ponuđač konzorcijum koji čine kompanija „Euro-Asfalt“ i austrijski „Strabag“.

Ovaj konzorcij na tender „Autocesta FBiH“ za gradnju auto-puta na Koridoru Vc, deonica Donja Gračanica-Drivuša, kao i poddeonica Klopče-Donja Gračanica za koju je Vlada FBiH donela odluku o realizaciji, izašao je sa ponudom od 107,8 miliona evra.

- Na temelju ocene ponuda, ugovor je dodeljen najpovoljnijem ponuđaču, konzorcijumu „Euro-Asfalt“ i „Strabag“, koji je ocenjen kao kvalifikovan i sposoban za realizaciju ugovora, u skladu s tenderskom dokumentacijom i potvrdom konačne vrednosti ponude – saopšteno je u „Autocestama FBiH“.

Kako je ranije pojasnio Denis Lasić, federalni ministar saobraćaja i komunikacija, gradnja i nadzor nad gradnjom ove poddeonice biće finansirani iz sredstava osiguranih zajmovima OFID i EBRD.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...