Konzorcijum "Euro-Asfalt" i "Strabag" gradi poddeonicu Klopče-Donja Gračanica

21.04.2016. | Indikator

Nakon što je Federalna vlada na poslednjoj sednici donela odluku o realizaciji projekta gradnje deonice auto-puta Drivuša-Donja Gračanica, poddeonica Klopče-Donja Gračanica, ukupne dužine 5,78 kilometara, u okviru koje će se graditi i tunel Pečuj, obznanjene su i informacije o izvođaču radova na ovoj poddeonici.

„Autoceste FBiH“ objavile su informaciju da je na tenderu raspisanom krajem prošle godine najjeftiniji i najpovoljniji ponuđač konzorcijum koji čine kompanija „Euro-Asfalt“ i austrijski „Strabag“.

Ovaj konzorcij na tender „Autocesta FBiH“ za gradnju auto-puta na Koridoru Vc, deonica Donja Gračanica-Drivuša, kao i poddeonica Klopče-Donja Gračanica za koju je Vlada FBiH donela odluku o realizaciji, izašao je sa ponudom od 107,8 miliona evra.

- Na temelju ocene ponuda, ugovor je dodeljen najpovoljnijem ponuđaču, konzorcijumu „Euro-Asfalt“ i „Strabag“, koji je ocenjen kao kvalifikovan i sposoban za realizaciju ugovora, u skladu s tenderskom dokumentacijom i potvrdom konačne vrednosti ponude – saopšteno je u „Autocestama FBiH“.

Kako je ranije pojasnio Denis Lasić, federalni ministar saobraćaja i komunikacija, gradnja i nadzor nad gradnjom ove poddeonice biće finansirani iz sredstava osiguranih zajmovima OFID i EBRD.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...