Nove fabrike u Kikindi

21.04.2016. | Tatjana Popović | RTV

Potpisivanjem ugovora u kikindskoj Gradskoj skupštini, najavljivano otvaranje fabrike multinacionalne kompanije „Zoppas“ u Kikindi postalo je realnost. Zahvaljujući dogovorenoj brownfield investiciji, već u julu očekuje se start proizvodnje.

Takođe, francuska kompanija „Mecafor“, koja je deo Grupe La Fonte Ardennaise, ozvaničila je početak izgradnje fabrike u kikindskoj Industrijskoj zoni, što Kikindi donosi četiri miliona evra investicija. Važnim privrednim događajima u Kikindi prisustvovao je Željko Sertić, ministar privrede.

Zahvaljujući potpisanom ugovoru, proizvodnja u fabrici kompanije „Zoppas“ u Kikindi, inače prvoj fabrici te kompanije u Srbiji, trebalo bi da startuje u julu. Jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju grejača investiraće u kikindske pogone oko milion evra.

- Sredstva su lično naša, nismo dobili ništa od države jer želimo da krenemo sami. Za početak ćemo angažovati 150 radnika, a naša je želja da povećamo broj zaposlenih i na preko 450 – kaže Karamen Rusmir, direktorica „Zoppas Indistries Serb“.

Polaganjem kamena temeljca za izgradnju fabrike površine oko 5 hiljada metara kvadratnih, francuska kompanija „Mecafor“ započela je investicije na prostoru kikindske Industrijske zone. Početak izgradnju fabrike delova namenjenih pre svega automobilskoj industriji deo je planiranih investicija u Kikindi od oko 4 miliona evra. Menadžment kompanije „Mecafor“ izuzetno je zadovoljan saradnjom sa kikindskom lokalnom samoupravom .

- Vrlo smo zadovoljni pribavljanjem svih potrebnih dozvola za ovo gradiolište. Možemo reći da je bilo čak brže nego kada bi radili u Francuskoj. I to je isto jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za Kikindu – rekao je Nikolas Grosdidije, predsednik Upravnog odbora kompanije „Mecafor“.

Rok za završetak radova na izgradnji fabrike kompanije „Mecafor“ u Kikindi je septembar, kada sledi i start proizvodnje.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...