INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nove fabrike u Kikindi

21.04.2016. | Tatjana Popović | RTV

Potpisivanjem ugovora u kikindskoj Gradskoj skupštini, najavljivano otvaranje fabrike multinacionalne kompanije „Zoppas“ u Kikindi postalo je realnost. Zahvaljujući dogovorenoj brownfield investiciji, već u julu očekuje se start proizvodnje.

Takođe, francuska kompanija „Mecafor“, koja je deo Grupe La Fonte Ardennaise, ozvaničila je početak izgradnje fabrike u kikindskoj Industrijskoj zoni, što Kikindi donosi četiri miliona evra investicija. Važnim privrednim događajima u Kikindi prisustvovao je Željko Sertić, ministar privrede.

Zahvaljujući potpisanom ugovoru, proizvodnja u fabrici kompanije „Zoppas“ u Kikindi, inače prvoj fabrici te kompanije u Srbiji, trebalo bi da startuje u julu. Jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju grejača investiraće u kikindske pogone oko milion evra.

- Sredstva su lično naša, nismo dobili ništa od države jer želimo da krenemo sami. Za početak ćemo angažovati 150 radnika, a naša je želja da povećamo broj zaposlenih i na preko 450 – kaže Karamen Rusmir, direktorica „Zoppas Indistries Serb“.

Polaganjem kamena temeljca za izgradnju fabrike površine oko 5 hiljada metara kvadratnih, francuska kompanija „Mecafor“ započela je investicije na prostoru kikindske Industrijske zone. Početak izgradnju fabrike delova namenjenih pre svega automobilskoj industriji deo je planiranih investicija u Kikindi od oko 4 miliona evra. Menadžment kompanije „Mecafor“ izuzetno je zadovoljan saradnjom sa kikindskom lokalnom samoupravom .

- Vrlo smo zadovoljni pribavljanjem svih potrebnih dozvola za ovo gradiolište. Možemo reći da je bilo čak brže nego kada bi radili u Francuskoj. I to je isto jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za Kikindu – rekao je Nikolas Grosdidije, predsednik Upravnog odbora kompanije „Mecafor“.

Rok za završetak radova na izgradnji fabrike kompanije „Mecafor“ u Kikindi je septembar, kada sledi i start proizvodnje.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;