Nove fabrike u Kikindi

21.04.2016. | Tatjana Popović | RTV

Potpisivanjem ugovora u kikindskoj Gradskoj skupštini, najavljivano otvaranje fabrike multinacionalne kompanije „Zoppas“ u Kikindi postalo je realnost. Zahvaljujući dogovorenoj brownfield investiciji, već u julu očekuje se start proizvodnje.

Takođe, francuska kompanija „Mecafor“, koja je deo Grupe La Fonte Ardennaise, ozvaničila je početak izgradnje fabrike u kikindskoj Industrijskoj zoni, što Kikindi donosi četiri miliona evra investicija. Važnim privrednim događajima u Kikindi prisustvovao je Željko Sertić, ministar privrede.

Zahvaljujući potpisanom ugovoru, proizvodnja u fabrici kompanije „Zoppas“ u Kikindi, inače prvoj fabrici te kompanije u Srbiji, trebalo bi da startuje u julu. Jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju grejača investiraće u kikindske pogone oko milion evra.

- Sredstva su lično naša, nismo dobili ništa od države jer želimo da krenemo sami. Za početak ćemo angažovati 150 radnika, a naša je želja da povećamo broj zaposlenih i na preko 450 – kaže Karamen Rusmir, direktorica „Zoppas Indistries Serb“.

Polaganjem kamena temeljca za izgradnju fabrike površine oko 5 hiljada metara kvadratnih, francuska kompanija „Mecafor“ započela je investicije na prostoru kikindske Industrijske zone. Početak izgradnju fabrike delova namenjenih pre svega automobilskoj industriji deo je planiranih investicija u Kikindi od oko 4 miliona evra. Menadžment kompanije „Mecafor“ izuzetno je zadovoljan saradnjom sa kikindskom lokalnom samoupravom .

- Vrlo smo zadovoljni pribavljanjem svih potrebnih dozvola za ovo gradiolište. Možemo reći da je bilo čak brže nego kada bi radili u Francuskoj. I to je isto jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za Kikindu – rekao je Nikolas Grosdidije, predsednik Upravnog odbora kompanije „Mecafor“.

Rok za završetak radova na izgradnji fabrike kompanije „Mecafor“ u Kikindi je septembar, kada sledi i start proizvodnje.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...