Konačno, "IKEA" i u Beogradu

14.04.2016. | Tanjug

Radovi na izgradnji prve „IKEA“ robne kuće u Beogradu, koja bi trebalo da bude otvorena najkasnije do leta naredne godine, zvanično su počeli, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, generalnog direktora kompanije „IKEA“ za jugoistočnu Evropu Stefana Vanoverbeka i drugih zvaničnika.

Prva robna kuća švedskog proizvođača nameštaja biće izgrađena kod rampe Bubanj Potoka i prostiraće se na više od 30.000 kvadrata. Objekat će se nalaziti na oko 15 kilometara od centra Beograda i trebalo bi da bude završen najkasnije do leta naredne godine. Prva faza tog projekta je vredna 70 miliona evra.

www.pixabay.com

„IKEA“ je u Bubanj Potoku kupila više zemlje nego što je neophodno za izgradnju prve robne kuće, a na nivou borda te kompanije se razmatra mogućnost da se napravi dodatna investicija od 70 do 80 miliona evra, gde će se graditi ritejl park, odnosno šoping centar do robne kuće. Ritejl park bi trebalo da se prostire na 40.000 do 50.000 kvadrata.

IKEA planira u Srbiji da izgradi ukupno pet robnih kuća, od čega dve u Beogradu, po jednu u Novom Sadu i Nišu i jednu u centralnoj Srbiji.

Na auto-putu kod Beograda krajem marta je počela izgradnja naplatne stanice „Vrčin“, koja će se koristiti nakon izmeštanja rampe u Bubanj Potoku, gde će se nalaziti prva robna kuća švedske „Ikee“. Naplatna rampa „Bubanj Potok“ trebalo bi da bude izmeštena do sredine  oktobra, a posao izgradnje rampe „Vrčin“ je vredan 2,1 milijardu dinara.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece